«ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΟΥΡΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΚΙ ΟΤΑΝ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ!

Δείγμα της ασυδοσίας που επικρατεί στα hotspots, είναι ένα ακόμα περιστατικό που συνέβη μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε έγκυο από το hotspot της Μόριας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Πιέρρο Χρόνη, οι διασώστες που πήγαν στο hotspot και πήραν την έγκυο, μετέφεραν στο νοσοκομείο κι ένα «προσφυγάκι» που είχε πέσει σε λήθαργο.

Όμως, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, το ληθαργικό «προσφυγάκι» άνοιξε τα κουμπιά από το παντελόνι του και μπροστά στην έκπληκτη γυναίκα και τον διασώστη προσπάθησε να ουρήσει μέσα στο ασθενοφόρο.

Ο διασώστης προσπάθησε να τον συγκρατήσει, ενώ ο οδηγός του ασθενοφόρου ακινητοποίησε το όχημα ανοίγοντας την πίσω πόρτα προκειμένου να συνδράμει τον διασώστη. Ωστόσο, δεν πρόλαβε, να μπει στο όχημα αφού το «προσφυγάκι» του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με γροθιά στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, έχουν υποστεί κατ’ επανάληψη  βίαιες συμπεριφορές από «προσφυγάκια», αλλά δεν προστατεύονται από κανέναν.