ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΜ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 
 

 

Το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ευάγγελος Καρακώστας, Χρήστος Χατζησάββας και Ιωάννης Σαχινίδης, παραυρεύθησαν και εγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΕΛΑΜ στην επαρχία της Λεμεσού για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, όπου και διαβάστηκε το αγωνιστικό του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικόλαου Γ. Μιχαλολιάκου για τη στηριξη της υποψηφιότητας του συναγωνιστή και Προεδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου.

Ο κοινός αγώνας του ΕΛΑΜ και της Χρυσής Αυγής αποδεικνύει πως τα ιδανικά των αγωνιστών της ΕΟΚΑ παραμένουν ζωντανά και πιο επικαιρα από ποτέ και πως η Κυπριακή γη εχει φωνή, η οποία ήταν, είναι και θα είναι πάντα Ελληνική.

Ακολουθεί το Αγωνιστικό μήνυμα του Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου:

«Περήφανοι Έλληνες της Κύπρου από την πόλη των Αθηνών απευθύνω θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους εσάς που διατηρείτε αναλλοίωτες και πάντα ζωντανές τις ιερές αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού στο νοτιότερο τμήμα του, την Κύπρο μας. Σε λίγες μέρες θα δώσετε την μάχη των Προεδρικών εκλογών, στην οποία ενάντια σε όλους όσους μεθόδευσαν την παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία μέσω της Ομοσπονδίας, απέναντι σε αυτές τις τακτικές υπάρχει μια καθαρή Εθνική Φωνή!

Ο Χρίστος Χρίστου, Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, ο οποίος αποτελεί την μοναδική ξεκάθαρη αντιομοσπονδιακή επιλογή για τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Για την Χρυσή Αυγή δεν νοείται Εθνικιστής στην Κύπρο, του οποίου η ψήφος στις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιανουαρίου δεν θα οδηγηθεί υπερήφανα και συνειδητά στον Χρίστο Χρίστου, τον υποψήφιο της Κυπριακής Δημοκρατίας εκ μέρους του ΕΛΑΜ.

Είμαι σίγουρος πως οι Έλληνες της Κύπρου ως γνήσια παιδιά του Εαυγόρα και του Αυξεντίου δεν θα επιτρέψουν την εκχώρηση της Κύπρου μας στον βάρβαρο τούρκο. Σ΄ αυτήν την εκλογική μάχη παρά τον πόλεμο και τους αποκλεισμούς έχω την βεβαιότητα ότι θα πετύχετε μία ακόμα περήφανη Νίκη.

Τούτη η γη έχει φωνή και η φωνή αυτή είτε το θέλουν είτε όχι ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή , Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος»

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και με την παρουσία εκατοντάδων Λεμεσιανών πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η Επαρχιακή Προεκλογική Συγκέντρωση του ΕΛΑΜ, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του κινήματος και υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστο Χρίστου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ιερείς, κοινοτάρχες και εκπροσώποι κοινοτικών συμβουλίων, έφεδροι καταδρομείς, έφεδροι ΟΥΚάδες, Αγωνιστές της ΕΟΚΑ και πολεμιστές του 1974. Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή Ευάγγελος Καρακώστας, Χρήστος Χατζησάββας και Ιωάννης Σαχινίδης, δείχνοντας έμπρακτα την στήριξη της τρίτης πολιτικής δύναμης στην Ελλάδα, στην υποψηφιότητα του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου.

Ο Βουλευτής Πέλλας Ιωάννης Σαχινίδης, ανέγνωσε το αγωνιστικό μήνυμα του Γενικού Γραμματέα της Χρυσή Αυγή, Ν. Γ. Μιχαλολιάκου, υπογραμμίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή δηλώνει παρών σε κάθε Εθνικό Κάλεσμα. Έστειλε το μήνυμα πως οι Έλληνες Εθνικιστές δεν θα ανεχτούν κανένα συμβιβασμό για την Μακεδονία, ενώ τόνισε πως η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού Έθνους. Κλείνοντας εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση της Χρυσής Αυγής στον Αγώνα του ΕΛΑΜ, για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.

Εν μέσω αποθέωσης, στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου, ο οποίος αναφέρθηκε ενδελεχώς στις προτάσεις του ΕΛΑΜ για κούρεμα των καταχρηστικών ρητρών των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αύξηση της κατώτατης σύνταξης και του κατώτατου μισθού, ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, μείωση της ανεργίας και τις θέσεις του ΕΛΑΜ για πολλά άλλα κοινωνικά ζητήματα.

Ακολούθως, καταχειροκροτούμενος, ο κ. Χρίστου τόνισε ότι το ΕΛΑΜ αποτελεί την μοναδική ξεκάθαρα αντιομοσπονδιακή επιλογή, που θα αγωνιστεί για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική, όπως την ονειρεύτηκαν οι ήρωες που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της Λευτεριάς. Παράλληλα, ανέπτυξε την πρόταση που έχει καταθέσει το ΕΛΑΜ στο Εθνικό Συμβούλιο για ενταφιασμό της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και χάραξη μιας νέας στρατηγικής στην βάση του Ενιαίου Κράτους.

Καταλήγοντας, ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ για την Προεδρία της Δημοκρατίας κάλεσε τους πολίτες και κυρίως την νεολαία να προσέλθουν στις κάλπες την 28η Ιανουαρίου, επιλέγοντας την μοναδική επιλογή που θα τιμωρήσει το παλαιοκομματικό σύστημα, αυτή του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο και τους Λεμεσιανούς από μια αίθουσα που ξεχείλιζε από παλμό να στέλνουν το μήνυμα πως «Τούτη η γη έχει φωνή».


Διαβάστε την συνέχεια και δείτε αναλυτικό φωτορεπορτάζ στο elamcy.com