ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟ: «ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;»

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με την οποία παίρνει καθαρή θέση κατά της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας μας (και παραγώγων του, όπως «Άνω», «Βόρεια», Νέα», κ.τ.λ.), «κύκλοι» του υπουργείου Εξωτερικών (δηλαδή ο Κοτζιάς, προφανώς κατόπιν συνεννοήσεως με Τσίπρα-Καμμένο), αναρωτιούνται: «άραγε η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;» – εφόσον το ΜΟΝΟ κόμμα που έχει αυτήν την καθαρή θέση είναι η Χρυσή Αυγή.

Από κει και πέρα, οι «πηγές» εξέφρασαν την απορία αν η ηγεσία της Εκκλησίας «αποφάσισε να κάνει ανοικτή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας», τονίζοντας πως «ήδη με την κριτική της έχει ξεπεράσει τα όρια των αρμοδιοτήτων της».

Δηλαδή, σ’ αυτή τη χώρα έχουν όλοι το δικαίωμα να μιλάνε και να παίρνουν θέση για τα διάφορα ζητήματα, εκτός από την Εκκλησία, που εκπροσωπεί το 99% του ελληνικού λαού!

Επιπροσθέτως, οι «κύκλοι» ειρωνεύονται την Εκκλησία: «Μήπως να μας πει κιόλας η Εκκλησία και ποιο όνομα θέλει, για να το διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με τα Σκόπια;».

Φυσιολογική αντίδραση βεβαίως, εφόσον πρόκειται για άθεους κομμουνιστές, ταγμένους στην εξυπηρέτηση αντεθνικών συμφερόντων!