ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ

Πάντα την πρώτη θέση στην ανεργία στην Ευρώπη, καταλαμβάνει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα των Μνημονίων. Μια πρωτιά που εξακολουθεί να διατηρεί και στα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο του 2017, που έδωσε τώρα στην δημοσιότητα η Eurostat.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία στην Ελλάδα ήταν στο 20,5%, με την Ισπανία να ακολουθεί με 16,7%.

Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στους 981.000. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 16,8% και στις γυναίκες στο 25,3%.

Επιπροσθέτως, το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα είναι πρώτο πανευρωπαϊκά, με 39,5%. Δεύτερη είναι η Ισπανία, με 37,9% και η Ιταλία, με 32,7%.

Βέβαια, από την άλλη πλευρά, η συγκυβέρνηση και τα φερέφωνά της πανηγυρίζουν για την συνεχιζόμενη πτώση των ποσοστών της ανεργίας και του αριθμού των ανέργων. Πράγματι, παρατηρείται μια κάποια μείωση. Η οποία όμως δεν οφείλεται στην πολιτική των Τσιπροκαμμένων, αλλά στην φυγή των απελπισμένων ανέργων για το εξωτερικό!