ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ: ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΕΞΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»  Ή  ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Ξεκάθαρη εθνική θέση για το μέγα θέμα της εκχώρησης του Ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας, έλαβαν σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανταποκρινόμενοι στις εθνικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού.

Ιδού και η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την οποία αντιτάσσεται στην χρήση της λέξης «Μακεδονία» αλλά και των παραγώγων της («Βόρεια», «Άνω» «Νέα», κ.τ.λ.):

«Συνήλθε χθες και σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για τον μήνα Ιανουάριο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη χθεσινή και σημερινή Συνεδρία:

Εξ αφορμής της έντονης διπλωματικής κινητικότητας που υπάρχει για το θέμα των Σκοπίων, και εν συνεχεία της από 15.12.2017 Ανακοίνωσής Της περί της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων η Δ.Ι.Σ. συμμεριζομένη την αγωνία των Ιεραρχών που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στην περιοχή της Μακεδονίας, αλλά και του λαού, με Απόφασή Της υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της «Μακεδονίας». Αναμένει δε από την υπεύθυνη Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία διαχειρίζεται το θέμα, να κατανοήσει την ανησυχία Της, που είναι και ανησυχία του οικουμενικού ελληνισμού…».