«ΨΗΝΕΤΑΙ» ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΙΛΒΙΟ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Σε προχωρημένες συζητήσεις είναι τις τελευταίες ημέρες ο ηγέτης του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον γραμματέα της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι, με στόχο την επισημοποίηση της εκλογικής συνεργασίας τους.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τις επόμενες ημέρες ο Μπερλουσκόνι, ο Σαλβίνι και η επικεφαλής του πατριωτικού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι, αναμένεται να συναντηθούν, με στόχο τον ακριβή καθορισμό του προγράμματός τους, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό όμιλο ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπερλουσκόνι, τα κύρια σημεία στα οποία θα βασίζεται το εκλογικό αυτό πρόγραμμα, θα είναι η μείωση των φόρων με τον γνωστό ενιαίο φόρο Flat tax, η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, η ενίσχυση της δημόσιας τάξης και η προσφορά κινήτρων στους εργοδότες για να κάνουν προσλήψεις, κυρίως εργαζομένων μέχρι τριάντα ετών.

Το μόνο «πρόβλημα» για την συνεργασία των πατριωτικών κομμάτων είναι -σύμφωνα με τα ΜΜΕ- «το πως θα τοποθετηθεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (του οποίου η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι είναι μέλος) με τα ακροδεξιά κόμματα». Προτείνουμε να τους στείλουν μερικά μπουκάλια… ξυδάκι, μπας και το χωνέψουν!