ΣΗΚΩ ΣΤΑΛΙΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ! ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ… ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Με επιστολή του, ο αρχισυντάκτης της ρωσικής εφημερίδας «Σοβιέτσκαγια Ρωσία» («Σοβιετική Ρωσία» – είναι η μόνη εφημερίδα της χώρας που έχει διατηρήσει στον τίτλο της τη λέξη «Σοβιετική»…) ενημερώνει πως η Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας αποφάσισε να βραβεύσει τον αρχικουκουέ Κουτσούμπα, για την αφοσίωσή του στα… σοβιετικά ιδεώδη.

Ως αφορμή της βράβευσης ήταν η ομιλία του στη 19η Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων στο «Λένινγκραντ» (όπως αναφέρουν την Αγία Πετρούπολη οι τελευταίοι Σοβιετικοί…), εκτενή αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα στις 8/11/2017, με τον τίτλο «Ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος όσο ποτέ».

Το βραβείο δίνεται κάθε χρόνο σε διάφορους αμετανόητους νοσταλγούς του σοβιετικού παρελθόντος, που έχουν γράψει στη σοβιετική φυλλάδα, «υπερασπιζόμενοι το σοσιαλισμό, τις σοβιετικές αξίες, την πάλη για τη δίκαιη κοινωνία», όπως τονίζει και ο αρχικουκουέςείναι ο μόνος που βραβεύεται από άλλη χώρα πλην της Ρωσσίας.

Ε ρε… μεγαλεία! Σήκω Στάλιν να τον δεις και να… χαρείς!

(ΥΓ) 1: Μήπως κάποιος πρέπει να δείξει στους τελευταίους Σοβιετικούς και στα «κουτσουμπάκια» την ταινία «Good Bye Lenin», γιατί δεν το έχουν χωνέψει ακόμα ότι ο… «υπαρκτός» τους ψόφησε;

(ΥΓ) 2: Λέτε το βραβείο να είναι της… «ανοιχτής παλάμης»;