ΠΟΛΩΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΠΩΣ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ!

Λίγες ημέρες μετά το «μήνυμα» (προς πολλούς αποδέκτες…) που έστειλε ο εκπρόσωπος της πολωνικής εθνικής κυβέρνησης, πως η Πολωνία κι όχι κάποιοι άλλοι θα αποφασίσει αν θα δεχθεί ή όχι «προσφυγάκια», ο πρωθυπουργός της χώρας, Ματέους Μοραβιέτσκι, έδωσε συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση και αποκάλυψε την απόφασή του: «Είμαστε κατά κανόνα στην άποψη, που έχει μορφοποιήσει το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη προ των εκλογών του 2015 ότι δεν πρόκειται να υποδεχθούμε μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική στην Πολωνία. Στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεισφέρουμε τα μάλα ώστε να μειωθούν οι εντάσεις από τι στιγμή, που έχουμε υποδεχθεί δεκάδες χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία. Αλλά δεν τους παρέχουμε άσυλο».

(ΥΓ): Και πολύ σωστά, ο Πολωνός πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «μετανάστες» κι όχι σε «πρόσφυγες»! Διότι, οι πόλεμοι στην Συρία και το Ιράκ έχουν λήξει, άρα δεν υπάρχουν πλέον πρόσφυγες – έστω και με την καταχρηστική έννοια του όρου!