ΕΛΑΜ: Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

ΕΛΑΜ: Ο Αναστασιάδης χαρίζει την ΑΟΖ της Κύπρου στους τούρκους

Καταδικάζουμε τις δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι θα πρέπει να περιοριστεί η προστασία της τουρκίας στο κομμάτι της ΑΟΖ που αναλογεί στην παράνομη οντότητα των κατεχομένων, αποδεχόμενος στην ουσία το πάγιο τούρκικο αίτημα για δύο ΑΟΖ.

Επί τη ευκαιρία, να θυμίσουμε και τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού σε θεματική εκπομπή για την ενέργεια, ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη αποδέχεται την δημιουργία αγωγού Φυσικού Αερίου προς την Τουρκία σε ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού. Τέτοιες πολιτικές αντιλήψεις είναι με μια λέξη επικίνδυνες.

Για να επανέλθουμε όμως στις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη, απ’ ότι φαίνεται οι παράνομες ασκήσεις, έρευνες και παραβιάσεις εκ μέρους της Τουρκίας, όταν αυτές γίνονται στο βόρειο τμήμα της ΑΟΖ, για τον ίδιο είναι νόμιμες. Επίσης, φαίνεται να δικαιολογεί και τις προφάσεις που χρησιμοποιεί η Τουρκία για δήθεν προστασία των Τουρκοκυπρίων με την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων.

Δυστυχώς με τέτοιες προσεγγίσεις το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού δεν μπορεί να είναι ευοίωνο.

Γραφείο Τύπου Εκλογικού Επιτελείου
Χρίστου Χρίστου, υποψήφιος ΠτΔ

Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη, ότι είναι έτοιμος να μοιραστεί την Κύπρο, έρχονται να προστεθούν και αυτές του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, που χαρίζει κομμάτι της Κυπριακής ΑΟΖ στην Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε, ότι «εάν η Τουρκία επιλέγει να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τ/κ σε μια ξεχωριστή, ανεξάρτητη οντότητα, τότε θα πρέπει να περιοριστεί εις όσα αναλογούν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της εν λόγω παρανόμου οντότητας».

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο καταδικάζει τις συγκεκριμένες δηλώσεις, αφού, ενώ η Κυβέρνηση θα έπρεπε να ανακηρύξει ΑΟΖ σε ολόκληρη την επικράτεια της Κύπρου και να προχωρήσει σε οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα, αντιθέτως χαρίζει το βόρειο τμήμα στην Τουρκία.

Γραφείο Τύπου Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/elam-o-anastasiadhs-charizei-thn-aoz-ths-kuprou-stous-tourkous#ixzz539UGNTA1