ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ… ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝΕ ΤΗΝ… ΠΟΛΗ) ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ!

Αν διαβάσετε τις «ειδήσεις» που μεταδίδουν τα «στρατόκαυλα» διαδικτυακά παπαγαλάκια του Καμμένου (που είναι ουκ ολίγα…), θα νομίσετε ότι βρισκόμαστε στις παραμονές ελληνο-τουρκικού πολέμου, με τις ΗΠΑ να μας τα δίνουν όλα για να πάρουμε την… Πόλη και να τιμωρήσουν τον Ερντογάν Πασά.

Βεβαίως, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική…

Αφού, λοιπόν, οι… φίλοι μας οι Αμερικάνοι παραχώρησαν στην Τουρκιά «Εξελιγμένους Μέσου Βεληνεκούς Πύραυλος Αέρος-Αέρος» (ΑΜRAAM), έχουν πέσει στα πόδια του Ερντογάν Πασά και τον εκλιπαρούν να ακυρώσει τη συμφωνία με την Ρωσσία για τους S-400, όπως φαίνεται και από τις σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης, Τζον Μάϊκλ:

«Έχουμε μεταβιβάσει τις ανησυχίες μας στους Τούρκους αξιωματούχους σχετικά με την αγορά των S-400. Ένα διαλειτουργικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ παραμένει η καλύτερη επιλογή για να υπερασπιστεί την Τουρκία από το πλήρες φάσμα των απειλών στην περιοχή της. Έχουμε ανοιχτό διάλογο για το θέμα αυτό και έχουμε τονίσει την σημασία της διατήρησης της διαλειτουργικότητας του ΝΑΤΟ σε όλες τις σημαντικές προμήθειες αμυντικών συστημάτων. Η Τουρκία συνεχίζει να επιδιώκει την αγορά συστημάτων αεράμυνας από νατοϊκούς συμμάχους, συμπεριλαμβανόμενου του αμερικανικού συστήματος Patriot, για τις μακροπρόθεσμες ανάγκες της αεροπορικής άμυνας των συνόρων της. Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να επιταχύνουν την παράδοση του εξοπλισμού που αγοράζει η Τουρκία, όπου είναι δυνατόν».

Επιπροσθέτως, τις προηγούμενες μέρες ξεκίνησε πάλι η έκδοση βίζας για τους Τούρκους υπηκόους που θέλουν να μεταβούν στις ΗΠΑ, που είχε διακοπεί με αφορμή τη σύλληψη υπαλλήλων των αμερικανικών προξενείων στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, η Τουρκία «έδωσε διαβεβαιώσεις σε υψηλό επίπεδο» στις ΗΠΑ και, κατά συνέπεια, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «έχει τη βεβαιότητα ότι η κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια έχει βελτιωθεί αρκετά ώστε να ξαναρχίσει πλήρως η έκδοση θεωρήσεων εισόδου στην Τουρκία».

Αφού δε οι Αμερικανοί έκαναν το πρώτο βήμα, οι Τουρκαλάδες αποφάσισαν να πράξουν το ίδιο:

«Τηρώντας την αρχή της αναλογικότητας, οι απαγορεύσεις που είχαμε επιβάλει στο καθεστώς της έκδοσης βίζας για τους Αμερικανούς πολίτες αίρονται».

Προσθέτοντας ωστόσο, πως«στο μέλλον οι τουρκικές αρχές θα ενημερώνουν εκ των προτέρων τις ΗΠΑ αν σκοπεύουν να συλλάβουν κάποιο μέλος του προσωπικού των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών»!!!