ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ: «ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ 24ΩΡΗ ΒΑΡΔΙΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ»! Τ’ ΑΚΟΥΣΕΣ… ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΕ ΚΑΜΜΕΝΕ;

Ως γνωστόν, προχθές, τουρκική ακταιωρός έδιωξε Έλληνες ψαράδες, αρχικά από την περιοχή των Ιμίων και εν συνεχεία κι από τα διεθνή ύδατα. Μια είδηση που απέκρυψαν επιμελώς τα εκδιδόμενα επί χρήμασι διαδικτυακά παπαγαλάκια (φανερά και κρυφά…) του… τουρκοφάγου Καμμένου, αλλά αποκάλυψαν με καμάρι οι Τουρκαλάδες της Milliyet και επιβεβαίωσαν οι Έλληνες ψαράδες της Καλύμνου.

Μάλιστα, οι τελευταίοι προχώρησαν και πάρα πέρα, αποκαλύπτοντας ποια είναι η πραγματική κατάσταση στην περιοχή, που μας κρύβουν οι ψευτοεθνικόφρονες Καμμένοι, Κοτζιάδες και Πάκηδες.  

Ιδού οι σχετικές αποκαλύψεις από τον πρόεδρο των ψαράδων της Καλύμνου: «Οι Τούρκοι έχουν κάνει σαν ιδιοκτησία τους τα Ίμια. Δεν αφήνουν άλλο σκάφος να πλησιάσει. Όλο το 24ωρο υπάρχει βάρδια σκάφος του τουρκικού λιμενικού στην περιοχή. Κάθε χρόνο καταφέρναμε να αλιεύουμε. Φέτος όμως με το που πλησιάζουμε 4-5 ελληνικά αλιευτικά, έρχονται και αντίστοιχα σκάφη του τουρκικού λιμενικού. Αρχικά μας φωνάζουν με τα μεγάφωνα «φύγετε από εδώ, είναι τουρκικά νερά» και έχουν φτάσει στο σημείο, πριν από 10 ημέρες, να ξεσκεπάσουν και πολυβόλο. Αντίθετα τα τουρκικά μεγάλα αλιευτικά, ψαρεύουν και μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα».

Εις ότι αφορά το συμβάν της Τετάρτης, είπε τα εξής: «Το να περνά σε απόσταση μερικών μέτρων με 40 μίλια ένα σκάφος όπως η ακταιωρός, τότε υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για την ασφάλειά μας από τα απόνερα. Υπάρχει σκάφος του λιμενικού, της Καλύμνου, αλλά φέτος το έχουν αφήσει μόνο του. Έχουμε ζητήσει ενισχύσεις με μεγαλύτερα σκάφη αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση από το υπουργείο».