ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ SPIEGEL: ΠΟΙΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ; ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟ-ΠΑΣΟΚ, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ!

 

Γράφει ο Αντίοχος

Μπορεί οι εταίρες δημοσκοπήσεων να έχουν εδώ και καιρό αναδείξει… τρίτο κόμμα τον φερετζέ της κλεφτοπασοκαρίας («Κίνημα Αλλαγής»), αλλά η πραγματικότητα είναι βεβαίως τελείως διαφορετική από τους ευσεβείς τους πόθους.

Έτσι, σε ρεπορτάζ του γνωστού γερμανικού πολιτικού περιοδικού «Spiegel» (οι συντάκτες του οποίου προφανώς και λαμβάνουν γνώση των αποτελεσμάτων των κρυφών δημοσκοπήσεων που παραγγέλνει η εν Αθήναις γερμανική πρεσβεία…), με θέμα «Κρίση στη σοσιαλδημοκρατία – Η περίπτωση του ΠΑΣΟΚ», αναφέρονται τα εξής εις ότι αφορά το παρελθόν:

«Η πτώση του σοσιαλιστικού κόμματος ήταν τόσο εντυπωσιακή, που έγινε συνώνυμη της κρίσης των κεντροαριστερών κομμάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Γίνεται μάλιστα λόγος για “πασοκοποίηση”, όταν σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη».

Ωστόσο, οι συντάκτες του Spiegel δεν μένουν στο παρελθόν, αλλά αναφέρονται και στο παρόν της δήθεν… θριαμβεύουσας κλεφτοπασοκαρίας:

«Η νυν πρόεδρος Φώφη Γεννηματά δεν κατάφερε να δώσει νέα πνοή στο κόμμα. Ελάχιστοι πιστεύουν ότι οι Σοσιαλιστές θα ξαναζήσουν τις λαμπρές στιγμής του παρελθόντος».

Αυτά, για να μην μας κοροϊδεύουν οι επιτήδειοι!