Ο «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ» ΤΗΣ ΕΣΣΔ… ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1922 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1991 ΨΟΦΗΣΕ!

test

«Η σοβιετική κόκκινη σημαία δεν κυματίζει πλέον στους τρούλους του Κρεμλίνου. Η υποστολή της σφράγισε με δραματικό και ταυτόχρονα συμβολικό τρόπο το τέλος της 74χρονης πορείας του πρώτου στον κόσμο σοσιαλιστικού κράτους. Για μια στιγμή οι δείχτες των ρολογιών έμειναν ακίνητοι, σημαδεύοντας την κρίσιμη στιγμή. Οι καρδιές πολλών εκατομμυρίων εργατών σ’ όλο τον κόσμο σταμάτησαν να χτυπούν, αναμετρώντας το μέγεθος των απωλειών».

Αυτός είναι ο… επικήδειος προς την «μαμά» Μόσχα (και προς τα «κόκκινα δολλάρια» της «διεθνιστικής αλληλεγγύης»…) του… τιμημένου κουκουέ, στον «Ριζοσπάστη» της 28ης Δεκεμβρίου του 1991.

Είχε προηγηθεί, στις 22 Δεκεμβρίου 1991, η απόφαση των ηγετών Ρωσσίας, Ουκρανίας και Λευκορωσσίας, για την οριστική διάλυση της ΕΣΣΔ, η παραίτηση Γκορμπατσώφ από την προεδρία της ΕΣΣΔ, στις 25 Δεκεμβρίου και η αποκαθήλωση της κόκκινης σημαίας από το Κρεμλίνο, το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου – χωρίς ν’ ανοίξει μύτη!

Για την Ιστορία, η κόκκινη αυτοκρατορία της ΕΣΣΔ ιδρύθηκε επισήμως στις 30 Δεκεμβρίου 1922, στο θέατρο «Μπολσόι» της Μόσχας, από τον Στάλιν, κατά το 1ο Συνέδριο των Σοβιέτ.

(ΥΓ): Κλάψτε ελεύθερα κομμούνια, για την απώλεια της… λατρευτής σας ΕΣΣΔ! Το κλάμα κάνει καλό!