ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΑΝ.. ΑΛΛΟΤΕ

 

Παραμονή Χριστουγέννων 2017…

7 χρόνια μνημόνια και 43 χρόνια μεταπολίτευσης. Άδειοι δρόμοι από παιδιά. Κρύο όχι μόνο στην ατμόσφαιρα, αλλά και στις ψυχές των μουδιασμένων Ελλήνων, κάτι που αποτυπώνεται και στα παγερά πρόσωπα τους.. Η ώρα έχει πάει 1 το μεσημέρι και γυρίζοντας σπίτι ακούω τη μητέρα μου να μου λέει γεμάτη έκπληξη ότι τελικά ήρθαν μόνο δύο παιδάκια για κάλαντα φέτος. Κάτι έμεινε από τα ιερά έθιμα των προγόνων μας σκέφτομαι και ενστικτωδώς μου έρχονται στο μυαλό τα λόγια του γνωστού ανθέλληνα σιωνιστή ότι πρέπει να πλήξουμε την Ελλάδα βαθιά στις πολιτισμικές της ρίζες. Όχι δεν είναι η οικονομική κρίση ο λόγος που βγήκαν ακόμα λιγότερα παιδιά φέτος για τα κάλαντα. Αυτό είναι ο μανδύας. Τα βαθύτερα αίτια είναι η κατάρρευση της εθνικής μας συνείδησης.

 

Παραμονή Χριστουγέννων των παιδικών μου χρόνων…

Σε ένα επαρχιακό χωριό της Μακεδονίας οι δρόμοι σφύζουν από παιδική ζωή. Παντού παιδιά, λένε τα κάλαντα βάζοντας δραχμές στις τσέπες τους. Δεν υπάρχουν τάμπλετ, ούτε εθνικός μαρασμός, ούτε η σημερινή εγκληματικότητα. Μερικά χρόνια πίσω από τα τοξικά ομόλογα της Lehman Brothers, τα παγκόσμια προβλήματα των διατραπεζικών αγορών και την βίαιη εξισλαμοποίηση της Ευρώπης. Χωρίς τα σημερινά ποσοστά ανεργίας και ύφεσης, ο κόσμος έχοντας ανοιχτές όχι μόνο τις πόρτες των σπιτιών του, αλλά και της καρδιάς του, ετοιμάζεται για το πλούσιο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Στιγμές που φαντάζουν τόσο μακρινές από σήμερα, απέχουν μόνο μερικά χρόνια. Τελικά οι Φράγκοι μας κατέκτησαν, θα έλεγε ένας άνθρωπος του Βυζαντίου αν ζούσε σήμερα.

Οι Φράγκοι μας κατέκτησαν και οι Τούρκοι βρυχώνται, ετοιμάζοντας να ξεκοκαλίσουν ότι απέμεινε από το «Ελληνικό γεύμα» στο τραπέζι της παγκόσμιας τάξης. Στο χέρι μας είναι αν θα συνεχίσουμε να ικανοποιούμε τις ορέξεις των εχθρών μας.

http://antepithesi.gr/