«ΕΥΠΑΘΕΙΣ» ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Στην εξάρθρωση μιας μεγάλης σπείρας «ευπαθών», χωρισμένης σε τέσσερις υποομάδες, που αποθήκευε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά συνελήφθησαν 15 «ευπαθείς», 7 ημεδαποί και 8 αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 16 έως 32 ετών.

Ιδού τι αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«… Πιο αναλυτικά και σε ότι αφορά στη δομή της εγκληματικής οργάνωσης, αυτή λειτουργούσε με τη μορφή εκτεταμένου «δικτύου» προώθησης ναρκωτικών, κατανεμημένο σε τέσσερις ομάδες, οι οποίες εμπορεύονταν και διακινούσαν συστηματικά ποσότητες κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και ναρκωτικά δισκία.

Όσον αφορά στις περιοχές που δραστηριοποιούνταν, αυτές εντοπίζονται στη Δυτική Αττική, όπως στις Αχαρνές, τους Άγιους Αναργύρους, τα Άνω Λιόσια, σε περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής, όπως στη Νέα Φιλαδέλφεια, τη Νέα Χαλκηδόνα, το Νέο Ηράκλειο καθώς και σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών, όπως στον Άγιο Παντελεήμονα, την Κυψέλη, τα Πατήσια, τον Κολωνό, τα Σεπόλια, το Γκάζι, άλλα και σε άλλες περιοχές της Αττικής όπως στη Γλυφάδα.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), τα μέλη των ομάδων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών, τα οποία προωθούσαν σε χρήστες κυρίως σε δημόσιους χώρους, όπως σε πλατείες και πάρκα.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της δράσης τους είναι ότι δεν μετέφεραν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ενώ σε περίπτωση που επιθυμούσαν να προβούν στη πώλησή τους προμηθεύονταν τις ουσίες είτε από οικίες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικούς χώρους («καβάντζες»), είτε από τρίτα άτομα, τα οποία στρατολογούσαν με αντάλλαγμα μικροποσότητες κάνναβης.

Τα μέλη των ομάδων προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των αστυνομικών Αρχών κατά τις μεταξύ τους επικοινωνίες, συνομιλούσαν με κωδικοποιημένες φράσεις και σε αρκετές περιπτώσεις στην αλβανική διάλεκτο, ενώ χρησιμοποιούσαν και τηλεφωνικές συνδέσεις ενεργοποιημένες σε τρίτα πρόσωπα – «αχυρανθρώπους».

Ορισμένα από τα μέλη της οργάνωσης είχαν αναπτύξει παράλληλα και δίκτυο πελατών – μαθητών σε σχολικά συγκροτήματα, κυρίως σε περιοχές της Δυτικής και Βορειανατολικής Αττικής, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση ναρκωτικών ουσιών σε ανήλικους. Από την μέχρι τώρα έρευνα μάλιστα έχει διαπιστωθεί πλήθος ανηλίκων στο πελατολόγιό τους.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν τα εξής:

– 1.785 γραμμάρια κάνναβης,

– 26 γραμμάρια κοκαΐνης,

– 31 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,

– 51 ναρκωτικά δισκία,

– 35 κινητά τηλέφωνα,

– το χρηματικό ποσό των 14.040 ευρώ,

– 2 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα,

– 2 πιστόλια και 3 φυσίγγια των 7,62mm,

– 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 9 τρίφτες κάνναβης,

– 550 σακουλάκια αποθήκευσης ναρκωτικών,

– 8 μαχαίρια πολεμικού τύπου και σιδερογροθιά,

– ιδιόχειρες σημειώσεις με αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών,

– διάφορα σήματα της ΕΛ.ΑΣ. και εθνόσημο.

Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!