ΙΔΟΥ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ – ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ!

Αριστερή τρομοκρατία - Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο: Οι δράστες εξαφανίστηκαν μέσα στο άβατο των Εξαρχείων

Περί τις 3:30 τα ξημερώματα σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη βόμβας στο κτήριο του Εφετείου. Όπως αναφέρουν οι έως τώρα μαρτυρίες, ένα λευκό van με τέσσερις επιβαίνοντες στάθμευσε εμπρός στο κτήριο του Εφετείου και δύο άτομα τοποθέτησαν στην είσοδό του σακίδιο με την βόμβα, η οποία προς ώρας εικάζεται ότι είχε από αμμωνιοδυναμίτιδα ή αλλιώς anfo.

Αμέσως μετά τη διαφυγή των δραστών έγιναν τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για την τοποθέτηση της βόμβας στις 02:50 στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Ο άγνωστος που τηλεφώνησε ανέφερε ότι σε 40 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στο Εφετείο και πως δεν είναι φάρσα. Άμεσα ο χώρος αποκλείστηκε ενώ στο σημείο έφτασαν πυροτεχνουργοί. Λίγο μετά τις 03.20 εξερράγη ο ισχυρός μηχανισμός με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στην πρόσοψη του Εφετείου και σε γύρω κτίρια.

Από την έκρηξη σημειώθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές, ενώ όπως αναφέρεται υπήρξαν και πυροβολισμοί εναντίον του αστυνομικού που βρισκόταν στον χώρο

Λίγο μετά την έκρηξη στη συμβολή των οδών Κουντουριώτη και Οικονόμου, κοντά στο Μουσείο, στα Εξάρχεια, εντοπίστηκε καμένο ένα βαν μάρκας FIAT, γεγονός που σημαίνει ότι η καταστροφή του ήταν η πρώτη κίνηση των δραστών μετά την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Οι αστυνομικές αρχές από τα έως τώρα στοιχεία «βλέπουν» την κομμουνιστική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που σχετίζεται με τον Μαζιώτη, αλλά αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα και για άλλες κομμουνιστικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της χρόνιας, παγιωμένης πλέον, τακτικής της ανοχής στην ασυδοσία των κουκουλοφόρων. 

Να φτάνουν να τοποθετούν εκρηκτικούς μηχανισμούς ακόμα και στο Εφετείο. Πολιτικοί, καμαρώστε τα έργα σας!