ΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΝ!

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

«Όπου να ‘ναι φτάνουν από κάτω και Ελληνικά σώματα. Κρητικοί και Μανιάτες. Θα δεις κάθε κλαδί και παλικάρι»!

(Μητροπολίτης Γερμανός Καραβαγγέλης προς τους υπόδουλους Μακεδόνες, 1904)

Αρχές του 20ου αιώνος και ένα Έθνος πτωχό στην οικονομία αλλά πλουσιότατο σε Ιδανικά εγείρεται σύσσωμο για να διεκδικήσει τα απαράγραπτα εθνικά του δίκαια και την απελευθέρωση των υπόδουλων στον οθωμανικό ζυγό αδελφών του. Εκατό και πλέον έτη μετά, μια συμμορία ξενόδουλων πολιτικάντηδων -της οποίας η πλειοψηφία δεν υπηρέτησε καν την στρατιωτική της θητεία- ετοιμάζεται να βάλει την υπογραφή της σε ένα έγκλημα μεγέθους ίσου εάν όχι μεγαλύτερου, της παράδοσης της ελληνικής ανατολικής Θράκης στις ορδές των νεότουρκων του Κεμάλ.

Δηλώσεις Ελλήνων και ξένων παραγόντων και δημοσιεύματα ελληνικών και διεθνών μέσων το τελευταίο χρονικό διάστημα συνηγορούν στο συμπέρασμα πως επίκεινται δραματικές εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων. Κοινός παρονομαστής των ανωτέρω και σημείο αναφοράς συνάμα η σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, τον ερχόμενο Ιούλιο. Σύνοδος η οποία θα επικυρώσει την ένταξη των Σκοπίων στον οργανισμό με όνομα το οποίο όπως όλα δείχνουν θα έχει μέχρι τότε συμφωνηθεί.

Κι αν η αισιοδοξία του διεθνούς παράγοντα για την εύρεση λύσης επί του ζητήματος δεν προκαλεί καμία έκπληξη, μιας και αποτελεί ευσεβή τους πόθο προκειμένου να ενταχθεί το προτεκτοράτο των Αμερικανών στο ΝΑΤΟ, οι αντιδράσεις από ελληνικής πλευράς δεν μπορεί παρά να προεξοφλούν μια επικείμενη άτακτη υποχώρηση η οποία συνιστά επί της ουσίας Εθνική Προδοσία.

Η μεθόδευση του εγκλήματος αποδεικνύεται από ένα γεγονός το οποίο συνέβη πολλούς μήνες πριν, όταν από βήματος βουλής ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν.Γ. Μιχαλολιάκος είχε καταγγείλει την ενέργεια του υπουργείου Εξωτερικών να ζητήσει τάχα εμπιστευτικά από τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων να προτείνουν ονομασίες για το κρατίδιο των Σκοπίων, υπό την προϋπόθεση πάντοτε του… σεβασμού προς την άλλη πλευρά. Από τότε, όπως τώρα καθίσταται ξεκάθαρο, η ελληνική κυβέρνηση και το αντεθνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, προετοίμαζε το έδαφος προς έναν επαίσχυντο και αντεθνικό συμβιβασμό.

Η Χρυσή Αυγή δια του Αρχηγού της, υπήρξε τότε το μοναδικό κόμμα της βουλής που προειδοποίησε τον Ελληνικό Λαό για την επερχόμενη προδοσία. Αποτέλεσμα της εθνικής στάσης που τήρησε, ήταν η τιμωρία της από το προδοτικό κατεστημένο της ξενοκρατίας: αποκλείστηκε «δημοκρατικά» από τις επόμενες ενημερώσεις τέτοιου τύπου από το υπουργείο των Εξωτερικών, διότι ως γνωστόν όποιος δεν συμφωνεί με τις αντεθνικές ενέργειες του ξενόδουλου πολιτικού κατεστημένου είναι «φασίστας». Οι «δημοκράτες» επί της ουσίας, φίμωσαν τη Χρυσή Αυγή με μοναδικό στόχο να μη μάθει ο Ελληνικός Λαός την αλήθεια επί της μεθόδευσης της εθνικής προδοσίας!

Κι αν κάποιος διατηρεί επιφυλάξεις επί των μελλούμενων ή θαρρεί πως η Χρυσή Αυγή αναίτια κινδυνολογεί, η σπουδή του Στρατάρχου των Καζίνο, Π. Καμμένου, να αποποιηθεί των βαρύτατων ευθυνών του από τώρα, καταδεικνύει ότι βρισκόμαστε ήδη στο τελευταίο στάδιο του προδοτικού, αντεθνικού συμβιβασμού. Επί του ζητήματος, προέβη στην ακόλουθη, εξόχως ενδεικτική των προθέσεων δήλωση: «Ως προς το θέμα της Μακεδονίας, έχει να κάνει με απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών είναι η μη χρήση του όρου «Μακεδονία» και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ένα συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών συνεπώς (πλην βεβαίως του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής ο οποίος δεν λέει να… προσαρμοστεί στην «αναγκαιότητα των εθνικών ταπεινώσεων της εποχής μας»), είναι εκείνο το οποίο πιθανότατα θα επικυρώσει το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της παραχώρησης στους σκοπιανούς του δικαιώματος να χρησιμοποιήσουν τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία του ημιθανούς κρατιδίου τους. Ένα εθνικό έγκλημα το οποίο οι πολιτικάντηδες των καιρών μας και τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα θα παρουσιάσουν ως επωφελή και για τις δυο πλευρές συμβιβασμό που θα συμβάλλει στην ειρήνη και συνεργασία. Το στίγμα της επικείμενης προδοσίας άλλωστε το έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση των Σκοπίων να σεβαστεί το γεγονός ότι «οι σκοπιανοί δεν είναι οι μοναδικοί απόγονοι των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου»!

Όσα κατακτήθηκαν με το αίμα Ηρώων και Μαρτύρων, δεν μπορούν να ξεπουληθούν από τις υπογραφές προδοτών. Γράφει ο Παύλος Μελάς τον Μάρτιο του 1904 στο περίφημο ημερολόγιό του: «Το ψύχος είναι δριμύτατον. Τα πόδια μας παγωμένα, διότι η πυκνοτάτη δρόσος επάγωσε και περιπατούμεν επί πάγου. Πίπτομεν ημιθανείς σχεδόν, τυλισσόμενοι εις την κάπαν μας. Εν τούτοις είναι περίεργον ότι τα βασανιστήριά μας τώρα μόνον τα ενθυμούμεθα. Όταν τα υφιστάμεθα, ο νους μας όλων ήτο εις την Μακεδονίαν»!

Εις την Μακεδονίαν ξανά λοιπόν και κάθε κλαδί και παλικάρι! Κι αν η κοινωνία σαπίζει στο ραγιαδισμό στερούμενη Ιδανικών, δεν ισχύει το ίδιο για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα και τους Εθνικιστές. Εάν το «δημοκρατικό» τόξο δίνει συμβιβασμένους και ξενόδουλους, μη φοβάστε: θα δώσει η Χρυσή Αυγή νέο Παύλο Μελά και νέους Μακεδονομάχους!