ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ: ΣΤΟ HOT SPOT ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΑ, ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΠΟΡΝΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ… ΤΩΡΑ ΤΑ’ ΜΑΘΕ;

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στην Λέσβο και τα χθεσινοβραδινά σκληρά ρατσιστικά επεισόδια, 6ωρης διάρκειας, με τους 15 τραυματίες (εκ των οποίων οι δύο μαχαιρωμένοι…), ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Έτσι, βλέποντας το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια του, ο ψεκασμένος δήμαρχος Γαληνός επιχειρεί να «καβαλήσει» πάνω στο κύμα της λαϊκής οργής, για να μην την εκφράσουν… άλλοι.

Σήμερα, λοιπόν, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για τα όσα «παράνομα», όπως υποστηρίζει, συμβαίνουν στο hot spot της Μόριας:

«Η κατάσταση στο hotspot είναι δραματική. Οι φιλοξενούμενοι στον καταυλισμό βιώνουν καθημερινά, σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και έχουν οδηγηθεί σε απόπειρες αυτοκτονίας ή έχουν αυτοτραυματιστεί, άλλοι δε προκειμένου να επιβιώσουν προβαίνουν σε σοβαρές παραβατικές πράξεις, ο ένας εις βάρος του άλλου, με αποτέλεσμα να γεμίζουν καθημερινά τα δικαστήρια της Μυτιλήνης με υποθέσεις παράνομης βίας, σωματικών βλαβών, βιασμών ανηλίκων και άλλων αδικημάτων από όλο το φάσμα του Ποινικού Κώδικα, μεταξύ αλλήλων και κατά δεύτερο λόγο σε βάρος της ζωής και της περιουσίας των γηγενών κατοίκων του νησιού. Επίσης, υπάρχει φημολογία ότι εντός και εκτός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης γίνεται διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και υπάρχουν σοβαρά κρούσματα πορνείας…».

Όλα αυτά βεβαίως τα έχουν καταγγείλει με στοιχεία ατράνταχτα, εδώ και μήνες, διάφοροι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι (ξένοι φυσικά, γιατί οι ελληνόφωνοι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία κάλυψης-απόκρυψης…). Τώρα τα’ μαθε ο Γαληνός;