ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ 10% Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Συνδρομητική έρευνα σε 13 Περιφέρειες της χώρας διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Κάπα Research.

Εις ότι αφορά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα), η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Δημοκρατική», στο διάστημα από 13 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου, εμφανίζει -ως προς την πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή-την Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 24,6%, τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 16%, στην τρίτη θέση το «Κίνημα Αλλαγής» με 8,8%*, στην τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 6,8% και στην πέμπτη το ΚΚΕ με 3,7%.

Στην κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ανεβαίνουν στο 9,4%, αυξημένα κατά 1,5 μονάδα σε σχέση με τα ποσοστά των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015 – ενώ αυτή τη στιγμή η λαθρομετανάστευση στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση, εν αντιθέσει με το καλοκαίρι του 2015, που γινότανε «χαμός» με χιλιάδες αφίξεις λαθρομεταναστών καθημερινά. Άρα, η τωρινή άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι «καθαρή» και δεν επηρεάζεται από συγκυριακές καταστάσεις.

(*): Μη σας ξεγελά το σχετικά υψηλό ποσοστό του διαδόχου σχήματος του ΠΑΣΟΚ, καθώς τα Δωδεκάνησα ήταν πάντα «κάστρο» του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την Κρήτη. Και το 2015 ήταν τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στην περιοχή (και μάλιστα με 9,5%), αλλά πανελλαδικά έφαγε… φόλα.