ΑΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Ας τραβήξει κάποιος το καζανάκι επιτέλους!

Στην σάπια ελληνική (μόνο κατ΄ όνομα) κοινωνία του 2017, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί οι Αξίες, οι Αρχές, τα Ιδανικά και οτιδήποτε ή οποιοσδήποτε τα πρεσβεύει, γρήγορα βρίσκει την θεσούλα του στο …περιθώριο. Από την άλλη, προβάλλεται και απολαμβάνει πλήρους επιβράβευσης  οτιδήποτε ανήθικο, αρρωστημένο ή αποχαυνωτικό. Αυτή, άλλωστε, είναι η  φυσική απόρροια των πραγμάτων σε μία κοινωνία δίχως ίχνος κριτικής σκέψης.

Τα  Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, και κυρίως η τηλεόραση, έχουν επιτυχώς αναλάβει το έργο της αποχαύνωσης του ποικιλοτρόπως εξαθλιωμένου ελληνικού λαού. Σε καθημερινή βάση προβάλουν ένα σωρό τηλεοπτικά σκουπίδια σε αστραφτερά περιτυλίγματα, τα οποία επιδιώκουν να τα παρουσιάσουν ως πρότυπα για τους νέους και τις νέες. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, γίνεται ντόρος γύρω από μία εκπομπή, στην οποία νέες κοπέλες εμφανίζονται μπροστά σε μία τριμελή επιτροπή, που τις βαθμολογεί για τις ενδυματολογικές τους επιλογές, με το ξεκατίνιασμα, βέβαια, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε επεισόδιο.

Νέα κορίτσια, εκμεταλλευόμενα την εξωτερική τους εμφάνιση, προσπαθούν να επιβεβαιωθούν από την δημοσιότητα που κερδίζουν μέσω της εκπομπής, θυσιάζοντας στην κυριολεξία την αξιοπρέπειά τους. Εν ολίγοις, οι διαγωνιζόμενες δέχονται να είναι τα αναλώσιμα υλικά στην μηχανή της τηλεθέασης και ως τέτοια αντιμετωπίζονται. Οι κριτές συχνά τους μιλούν προσβλητικά, προκαλώντας έτσι έναν μικρό καβγά που θα ανεβάσει το ποσοστό της τηλεθέασης, καθώς αυτό είναι το μόνο ζητούμενο του εκάστοτε τηλεοπτικού σταθμού.

Επίσης, κοιτώντας προσεκτικά το σκηνικό στο στούντιο της εκπομπής, κάποιος αρκετά παρατηρητικός θα συνειδητοποιήσει πως «ο διάδρομος» της πασαρέλα, όπου περπατούν οι διαγωνιζόμενες έχει σχήμα από καπάκι τουαλέτας. Όσο καλοπροαίρετος, και να επιθυμεί να είναι κάποιος, δεν γίνεται να μην αναλογιστεί για ποιον λόγο η παραγωγή επέλεξε το συγκεκριμένο σχήμα…

Πηγή:antepithesi.gr