ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΩΣΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ… ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»;

Σχεδόν μια βδομάδα από την δήλωση του ανωτάτου διοικητού των ρωσσικών δυνάμεων στην Συρία, για την ολοκληρωτική εξάλειψη των τζιχαντιστών και τον τερματισμό του πολέμου, ο πρόεδρος Πούτιν επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά την ρωσσική βάση στην Λαττάκεια της Συρίας, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος Άσσαντ.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Πούτιν: «μέσα σε δύο χρόνια, οι Ρώσσοι και οι Σύριοι στρατιωτικοί νίκησαν την πολυπληθέστερη στρατιωτική ομάδα τρομοκρατών». Εν συνεχεία, ανακοίνωσε την σταδιακή απόσυρση των ρωσσικών στρατευμάτων από την χώρα: «έλαβα μια απόφαση, ένα σημαντικό μέρος των ρωσσικών στρατευμάτων από τη Συρία επιστρέφει στην πατρίδα Ρωσσία. Έχω δώσει εντολή στον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του στρατού να ξεκινήσουν την απόσυρση των ρωσσικών στρατευμάτων προς τα σημεία μόνιμης παραμονής τους».

Και τώρα τι θα γίνει με τα «προσφυγάκια» που είναι ήδη εδώ και μ’ εκείνα που θα’ ρθουν; Ο πόλεμος τελείωσε και επισήμως, οπότε αυτοί που είναι δω πρέπει να επιστρέψουν πίσω, για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας τους. Κι εκείνοι που θα’ ρθουν, επίσης, διότι δεν υπάρχει πλέον πόλεμος για να γλιτώσουν από τη «φρίκη» του φεύγοντας!