ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥΡΚΟΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ;

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Το κείμενο που ακολουθεί γράφεται τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο δε γράφων δεν θεωρεί ότι έχει… προφητικές ικανότητες, αλλά χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει!

Κι αυτό το τουρκογλέντι που θα δούμε σήμερα στην Κομοτηνή, δε θα το έχουν ξαναδεί τα μάτια μας ποτέ στο παρελθόν!

Θα είναι απρόσμενο; Καθόλου! Πέραν των παλαιοτέρων τοποθετήσεων του Ερντογάν Πασά, πότε για την Συνθήκη της Λωζάνης και πότε για τα «σύνορα της καρδιάς» του, υπάρχουν οι χθεσινές θρασύτατες δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο. Αλλά και οι πληροφορίες για μαζική κινητοποίηση των τουρκοφρόνων, ώστε να εντυπωσιάσει σε εσωτερικό κι εξωτερικό ο Πασάς τους και να προωθήσει το «θέμα» τους – να λέγονται «τουρκική» κι όχι «μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης»!

Τι θα έκανε έστω και την υστάτη ώρα μια οποιαδήποτε κυβέρνηση, υπ’ αυτές τις συνθήκες; Θα απηγόρευε την μετάβαση του Πασά στην Κομοτηνή, όπως ζήτησε χθες ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Θυμίζουμε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της δήλωσής του: «Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν καλούμε την Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου να πράξει το ιστορικό καθήκον της, να απαγορεύσει την θριαμβευτική περιοδεία του Ερντογάν στην Θράκη». Αλλά, η «πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου», αγρόν ηγόρασε και δεν την απηγόρευσε!

Ποιοι, λοιπόν, θα ευθύνονται για την σημερινή πορεία θριάμβου του Πασά στην Θράκη και τις εντυπώσεις που θα δώσει σ’ ολόκληρο τον κόσμο; Ο Πασάς και οι τουρκόφρονες που θα βρουν και θα τα κάνουν ή οι ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ των Αθηνών;