Ο MISTER TSIPRAS ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ –ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ- ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Πιστός στις λενινιστικές του αρχές, ο mister Tsipras αποφάσισε να απαγορέψει (με τον τρόπο του) και τις απεργίες! Βέβαια, η Ελλάδα δεν είναι χώρα που κάνουν κουμάντο οι εργάτες (άρα ενάντια σε ποιους θα απεργήσουν, ενάντια στους εαυτούς τους;), όπως ήταν κάποτε η Σοβιετία, αλλά που θα πάει, θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή ο… σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της κοινωνίας μας!

Έτσι, με μια ξαφνική τροπολογία της Αχτσιόγλου, που κατατέθηκε σε κάποιο άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, νομοθετούνται τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και με τον τρόπο κήρυξης απεργιών. Πλέον, η κήρυξη των απεργιών θα γίνεται με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών (50%+1).

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους: «Ορίζεται ότι για τη συζήτηση και λήψη απόφασης απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ½ των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης (σήμερα η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να ληφθεί υπό προϋποθέσεις και από το 1/5 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών). Άρα, πρακτικά καθίστανται αδύνατες οι απεργίες!

Και γιατί σκούζει το ΚΚΕ; Δεν ξέρουν τα συντρόφια τι ίσχυε στην λατρεμένη τους Σοβιετική Ένωση και τις υπόλοιπες «Λαϊκές Δημοκρατίες»; Ε, αυτά εφαρμόζει σήμερα και ο Τσίπρας!