ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ, ΤΙ ΧΑΜΠΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ;

Γράφει ο Αντίοχος

«Οι χρυσαυγίτικες εθνικιστικές κορόνες δεν μπορούν να κρύψουν ότι κι αυτοί το ίδιο δόγμα (σ.σ. εννοεί του… ΝΑΤΟ) υπηρετούν. Ποιος ξεχνάει, άλλωστε, την αγωνία που είχε η Χρυσή Αυγή να είναι πετυχημένη η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ;», έγραφε παραπλανητικά προ ημερών ο «Ριζοσπάστης». Αμέσως μετά τους προκαλέσαμε, αλλά όπως ήταν φυσικό απάντηση δεν πήραμε: «Η Χρυσή Αυγή έχει ξεκάθαρες θέσεις για την εξωτερική πολιτική και για τις συμμαχίες που πρέπει να συνάψει η χώρα στην μετά ΝΑΤΟ εποχή, καθώς είναι δεδομένο πως δεν μπορεί να σταθεί μόνη της στον σύγχρονο κόσμο. Και προτείνει καθαρά και ξάστερα συμμαχία με την Ρωσσία. Το… τιμημένο ποια εναλλακτική λύση προτείνει άραγε, εκτός από το γενικό κι αόριστο «έξω από το ΝΑΤΟ»; Ε, συντρόφια;».

Κι αφού απάντηση δεν πήραμε, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε την «εναλλακτική λύση» των κουκουέδων για την εξωτερική πολιτική, βάσει δεδομένων. Επειδή δε, δεν υπάρχει σήμερα πανευρωπαϊκά χώρα στην οποία να κυβερνά ή να συγκυβερνά κομμουνιστικό κόμμα, εκτός από την Πορτογαλία, θα δούμε πως… οικοδομείται εκεί ο σοσιαλισμός!

Η Πορτογαλία, λοιπόν, η οποία σύμφωνα με τον mister Tsipra που την επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες«αποτελεί παράδειγμα για όλους μας», τα τελευταία χρόνια έχει μια τριμερή συγκυβέρνηση «Λαϊκού Μετώπου». Ο κορμός της είναι οι Σοσιαλιστές (κάτι σαν το ελληνικό ΠΑΣΟΚ, ας πούμε) και συμμετέχουν ακόμα οι της «ριζοσπαστικής αριστεράς (κάτι ανάλογο με τον εγχώριο ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και το Κ.Κ. Πορτογαλίας (που δεν είναι «σαν», αλλά ολόιδιο με το ΚΚΕ – τα δύο τελευταία σταλινικά κόμματα στην Ευρώπη)!

Ποια είναι η εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κόκκινη Πορτογαλία; Μέσα στο ΝΑΤΟ με τα μπούνια, μέσα και στη «λυκοσυμμαχία» της Ε.Ε.! Βέβαια, το ΚΚ Πορτογαλίας είχε ανάλογες θέσεις με του ΚΚΕ («έξω από το ΝΑΤΟ», «έξω από την Ε.Ε.»), αλλά τις… ξέχασε όταν αποφάσισε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Και βέβαια, δε μπορούμε να πούμε, κύριοι οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι! Κουβέντα δεν είπαν για την συμμετοχή των σταλινικών υπολειμμάτων στην κυβέρνηση!

Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει; Α, ναι, την εν Ελλάδι συγκυβέρνηση του ΚΚΕ, πρώτα με την ΝΔ και εν συνεχεία με την ΝΔ (κυβέρνηση Τζανετάκη) και το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ μαζί («οικουμενική» κυβέρνηση), το 1989-1990. Κι όπως θυμάμαι πολύ καλά, η Ελλάδα συνέχισε τότε να είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., οι δε Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ομοίως δεν είπαν κουβέντα!

Καταλάβατε τώρα πως μας δουλεύουν τα αμερικανοκομμουνιστάκια του Περισσού;