ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΠΑΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ; ΤΥΧΑΙΟ;

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Πολύ καλά προετοιμασμένος να κάνει… σώου στην Θράκη είναι ο Ερντογάν Πασάς. Ακόμα και η ημέρα που διάλεξε να είναι εκεί δεν είναι καθόλου τυχαία. Την Παρασκευή, λοιπόν, θα βρίσκεται στην Θράκη (και πιο συγκεκριμένα στην Κομοτηνή), την Παρασκευή, ημέρα της προσευχής των μουσουλμάνων.

Κι όπως είναι φυσικό δεν θα επιλέξει για να «προσευχηθεί» τον μικρό χώρο που διαθέτει το εκεί  τουρκικό Προξενείο, αλλά το Εσκί  Τζαμί της Κομοτηνής, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Στην δε τελετή θα προΐσταται Χατίπης που ανήκει στην ψευδομουφτεία Κομοτηνής και όχι στο νόμιμο μουφτή Μέτσο Τζεμαλή.

Και βέβαια, έξω από το τζαμί θα είναι μαζεμένοι χιλιάδες μουσουλμάνοι για να τον αποθεώσουν, κι όπως όλα δείχνουν εκεί θα τους μιλήσει ο Πασάς για τα «σύνορα της καρδιάς του» (που έχουνε και την Δυτική Θράκη μέσα…) και για την «Μητέρα-Πατρίδα» που αγωνίζεται να τους… ελευθερώσει!

Ποια θα είναι η απάντηση της «ελληνικής» κυβέρνησης του Τσίπρα και του… πατριωταρά (αμάν-αμάν!) Καμμένου στις αναμενόμενες προκλήσεις; Καμμία φυσικά, γιατί –εκτός του ότι είναι γραικύλοι- μ’ ένα νεύμα του ο Πασάς τους ρίχνει όποτε του κάνει κέφι! Βλέπετε, τρεις από τους 153 βουλευτές που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση είναι –κατά δήλωσή τους- «Τούρκοι». Άρα και να ήθελαν να αντιδράσουν οι Τσιπροκαμμένοι, δεν τους παίρνει!