ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ: «ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ» Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ» ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ… «ΣΤΟΧΕΥΑΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ»

Τελικώς, μ’ ένα μακροσκελές κείμενο, τα συντρόφια του «Πυρήνα Κριτικής Συνείδησης» (μη μασάτε με τις διάφορες επωνυμίες «οργανώσεων»- η παρακρατική συμμορία είναι μία και αδιαίρετη…) ανέλαβαν την ευθύνη για τον τραυματισμό της «αλληλέγγυας» δικηγόρου Αναστασίας Τσουκαλά από ναυτική φωτοβολίδα.

Κατ’ αρχάς, τα συντρόφια ξεκαθαρίζουν πως δεν την έβαλαν στο σημάδι και πως «η επίθεση δε στόχευε αυτή, αλλά τους μπάτσους μπροστά της».

Έπειτα, τα συντρόφια την κατατάσσουν στις… «παράπλευρες απώλειες»:

«Για να μην πολυλογούμε… Σε μια μάχη οποιουδήποτε και οποιασδήποτε έντασης πολέμου, υπάρχει κίνδυνος για άμαχα και αμέτοχα άτομα. Κίνδυνος θανάτου ή τραυματισμού. Η ιστορία το ‘χει καταγράψει, και συνεχίζει να το καταγράφει στις σύγχρονες μάχες με όπλα μαζικής καταστροφής, πυροβόλα όπλα, ρουκέτες υπερπολλαπλάσιας δύναμης από τα μέσα της μητροπολιτικής βίας (όπως π.χ. οι ναυτικές φωτοβολίδες) κλπ. Όσο και να επιδιώξεις να εκμηδενίσεις τον κίνδυνο αυτό, πάντα είναι υπαρκτός, διότι ποτέ δεν περνάνε όλοι οι παράγοντες από το χέρι και το μυαλό σου».

Και εν τέλει, δηλώνουν πως δεν… σοκαρίστηκαν βλέποντάς την να σφαδάζει στο έδαφος, με καρφωμένη τη φωτοβολίδα στο πόδι της:

«… Διότι είναι τουλάχιστον αστείο να μας προβληματίζουν οι ’’παράπλευρες απώλειες’’ της μητροπολιτικής βίας, να σοκαριζόμαστε με τους τραυματισμούς ή ακόμη και τους θανάτους περαστικών από πεδία χαμηλής έντασης μητροπολιτικής βίας, και συνάμα να μιλάμε για πολεμικές αναμετρήσεις με τους στρατούς του κεφαλαίου και του κράτους, οι οποίες θα είναι τραγικά μαζικότερες, και κατά συνέπεια με τραγικά περισσότερες ’’παράπλευρες απώλειες’’».

Να τους χαίρονται οι πολιτικοί προστάτες τους, που τους ξέρουν πολύ καλά και τους αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Ευχόμαστε, η επόμενη φωτοβολίδα των συντρόφων να έχει «παράπλευρη απώλεια» κάποιον εξ’ αυτών!