ΤΣΙΠΡΑ ΞΕΚΙΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ! «ΔΙΑΛΟΓΟ» ΜΕ ΤΟ Κ.Κ. ΚΙΝΑΣ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνέδριο με τίτλο «Διάλογος του ΚΚ Κίνας με πολιτικά κόμματα του κόσμου», οργανώνει η κομμουνιστική Κίνα (που πίνει το αίμα των εργατών της με το καλαμάκι, προς χάριν της καπιταλιστικής ανάπτυξης…). Στον «διάλογο» θα συμμετάσχουν 160 δορυφορικά κινεζόφιλα κομμουνιστικά κόμματα απ’ όλο τον κόσμο. Από την Ελλάδα, συμμετέχει βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής της αποστολής τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Πάνο Ρήγα.

Με την ευκαιρία, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στο παρελθόν ο mister Tsiprasείχε εγκωμιάσει τον χασάπη Μάο Τσε Τουνγκ και είχε δικαιολογήσει τα εγκλήματά του εις βάρος εκατομμυρίων Κινέζων, με το… ακλόνητο επιχείρημα, ότι είχε… καλό σκοπό.

Ήταν το 2008, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό ‘‘schooligans’’. Ιδού ο σχετικός διάλογος:

«Τσίπρας: Η σκέψη πίσω από την πολιτιστική επανάσταση του Μάο είναι ότι πρέπει συνεχώς να αμφισβητούμε τις δομές και την νομενκλατούρα, ακόμα και όταν είμαστε μέσα στην «επαναστατική» διαδικασία. Αυτή είναι μια σημαντική σκέψη.

Schooligans: Μα αυτό είναι αστείο! Δηλαδή ο Μάο στη θεωρία ενθάρρυνε την αμφισβήτηση και στην πράξη επέβαλε τη λογοκρισία;

Τσίπρας: Είναι πολύ αντιφατικό, το ξέρω. Ο Μάο εκτιμούσε ότι αυτό που κάνει είναι ένα βήμα προς τη σοσιαλιστική κοινωνία. Και πίστευε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αλλά, ο σκοπός του, η πρόθεσή του ήταν καλή.

Schooligans: Απ’ αυτή την καλή πρόθεση πέθαναν 38 εκατομμύρια άνθρωποι! Περισσότεροι απ’ όσους σκότωσε και ο Χίτλερ!

Τσίπρας: Ε, τώρα, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Χίτλερ με τον Μάο! Μπορεί τα κομμουνιστικά καθεστώτα να είχαν αυτό το τεράστιο έλλειμμα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον είχαν στο κέντρο της σκέψης τους τον άνθρωπο.

Schooligans: Αυτό λίγο ενδιαφέρει τον άνθρωπο που πεθαίνει…

Τσίπρας: Όχι, δεν είναι έτσι. Και τέλος πάντων δεν είχαν ούτε κρεματόρια ούτε φούρνους με Εβραίους…

Schooligans: Νεκρούς, πάντως, είχαν περισσότερους!

Τσίπρας: Καταρχάς, αυτοί οι αριθμοί αμφισβητούνται. Μένει να αποδειχτούν ιστορικά και τότε να το ξανασυζητήσουμε».