ΟΙ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ» ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Αυτοί είναι που υποσχέθηκαν ότι θα προστάτευαν την πρώτη κατοικία απέναντι στις αρπακτικές διαθέσεις των τραπεζιτών και των ξένων τοκογλύφων, αυτοί είναι πού υποσχέθηκαν ότι δεν θα παρέδιδαν κανένα σπίτι στους ξένους δανειστές και στα διάφορα όρνεα των πλειστηριασμών. Αυτοί είναι που υποσχέθηκαν ότι θ’ απελευθερώσουν την Ελλάδα από την οικονομική ομηρεία  που την είχαν οδηγήσει οι κυβερνήσεις της αστικής δημοκρατίας. Αυτοί είναι η αριστερή κυβέρνηση, που θα κατήγγειλε μονομερώς τις δανειακές συμβάσεις, που θα έσκιζε τα μνημόνια, που θα επανάφερε μισθούς και συντάξεις στα επίπεδα του 2009, που θα μείωνε την δυσβάστακτη φορολογία που θα ασκούσε ανθρωποκεντρική και φιλολαϊκή πολιτική.

Πού πήγαν λοιπόν όλες αυτές οι υπερφίαλες εξαγγελίες για την οικονομική, κοινωνική και πολιτική αλλαγή υπέρ των Ελλήνων Πολιτών, πού πήγαν όλες οι μεγαλόπνοες και πομπώδεις αριστερές ρήσεις και θέσεις, ενάντια στην κοινωνική ανισότητα, την ανάγκη αναβίωσης του κοινωνικού κράτους και κυρίως ενάντια στο κεφαλαιοκρατικό σύστημα και συγκεκριμένα στους Ευρωπαίους δανειστές που με την πειθήνια συνεργασία της κυβέρνησης Σαμαρά, απομυζούσαν τον Λαό;;;;

Ακόμη και οι κυβερνήσεις της αστικής δημοκρατίας που δήλωναν ευθέως την υποταγή τους στην Τρόικα και στα μνημόνια δεν τόλμησαν είτε από φόβο, είτε από συνειδησιακούς λόγους να προχωρήσουν στο άρπαγμα οικιών αναξιοπαθούντων Συμπολιτών μας. Ακόμη και οι φερόμενοι ως υποτελείς του Κεφαλαίου, δεν τόλμησαν να ξεσπιτώσουν οικογένειες.

Και το έκανε μια αριστερή κυβέρνηση η οποία αποδείχθηκε πιο υποτελής, πιο πειθήνια και πιο υποταγμένη από τις προηγούμενες. Δυστυχώς όλα αυτά που επρόκειτο να συμβούν  τα είχαμε προβλέψει και τα είχαμε επισημάνει πολύ πριν ο κύριος Τσίπρας και ο «Θίασος» του κατακτήσουν τα έδρανα της εξουσίας. Διότι για να προβλέψεις την μελλοντική πολιτική που θα ασκήσει κάποιος δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες, ή μια υπερβατική διορατικότητα, αλλά μια απελπιστικά απλή λογική. Το ταξίδι του αριστερού κυρίου Τσίπρα στις ΗΠΑ, η επίσκεψή του στο State Department και στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, οι διάφορες «ερωτοτροπίες» και «θωπείες» τους με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Κεφαλαίου και το Σαββατοκύριακο που πέρασε μαζί τους στις πολυτελείς εγκαταστάσεις της λίμνης του Κόμο, αποσαφήνιζαν λεπτομερώς το ποιόν του ανθρώπου που επρόκειτο να διαδεχτεί τον αποτυχημένο, χρεοκοπημένο και καταδικασμένο στην Λαϊκή συνείδηση Αντώνη Σαμαρά. Τότε είχαμε αναφέρει ότι οι ευρωπαίοι δανειστές και τοκογλύφοι κρίνοντας ότι η λαϊκή οργή είχε πλέον φθάσει στα ύψη και το καζάνι κόντευε να εκραγεί, αποφάσισαν έντεχνα και έξυπνα, να εκτονώσουν το επικίνδυνο για αυτούς μένος, τοποθετώντας στο πρωθυπουργικό έδρανο ένα νέο πρόσωπο που ναι μεν θα πρόβαλλε μια επαναστατική και αντιδραστική εικόνα απέναντι στους οικονομικούς δυνάστες, σκορπίζονταν απλόχερα ελπίδες και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά κατ’ ουσία θα αποτελούσε πειθήνιο όργανό τους, ένα νέο απόλυτο υποχείριο της Ευρωζώνης. Επίσης είχαμε επισημάνει ότι ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του, είναι πολύ αστοί για να πιστέψουν τις προλεταριακές μπαρούφες που εξήγγελλαν, οπότε αφού οικονομικά δήλωσαν απόλυτη υποταγή στην Ευρώπη, για να «χορτάσουν» και να «ικανοποιήσουν» την αριστερή τους διανόηση η οποία είχε λουφάξει ενώπιον των Ευρωπαίων και προσπαθώντας να κατευνάσουν την υπαρξιακή και ιδεολογική τους κρίση, προέβησαν στην υλοποίηση νοσηρών ιδεοληψιών, ανοίγοντας τα σύνορα, επιτρέποντας την είσοδο στην Χώρα στρατιών τριτοκοσμικών εισβολέων, προσπαθώντας να επιβάλουν μια πολυφυλετική πολυπολιτισμική κοινωνία. Τα σύμβολα του Έθνους και της Θρησκείας παροπλίστηκαν και περιθωριοποιήθηκαν, η Ιστορία παραχαράχτηκε,  ένας γενικευμένος ιδεολογικός εκφυλισμός επικράτησε και η ασφάλεια και η καθημερινότητα των Ελλήνων Πολιτών τέθηκε υπό το έλεος των ακροαριστερών συμμοριών των Εξαρχείων και άλλων περιοχών αν την επικράτεια.

Και εχθές οι πρώτες κατοικίες Ελλήνων Πολιτών δανειοδοτούμενων, που δεν είχαν την δυνατότητα εξυπηρέτησης των δανείων τους, βγήκαν στο σφυρί, εν μέσω πολεμικού κλίματος. Η αριστερή κυβέρνηση πρόταξε δυο διμοιρίες ΜΑΤ στο Ειρηνοδικείο για να εμποδίσουν όλους εκείνους που είχαν σκοπό να αντιδράσουν στο ξεσπίτωμα οικογενειών. Επιθέσεις με γκλόμπς, δακρυγόνα και χημικά δημιούργησαν μια ελεεινή και κατάπτυστη εικόνα αποκαλύπτοντας  στα μάτια και των πλέον αθεράπευτα ηλιθίων, το πραγματικό πρόσωπο της ξενόδουλης, αλλά κατά τ’ άλλα αριστερής κυβέρνησης.  Κεφάλια άνοιξαν, άνθρωποι προσκομίστηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα, οικογένειες στο άμεσο μέλλον θα βρεθούν έξω από τα σπίτια τους, αλλά ο μανδύας της κυβέρνησης  παραμένει αριστερός.

Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί οι μεγάλοι στοχαστές και διανοούμενοι, που αποφάνθηκαν κατά καιρούς ότι οι αριστερές ιδεολογίες είναι συνυφασμένες με την πρόοδο, την ευημερία, το κοινωνικό κράτος και τον πρωταγωνιστικό ρόλο των εργαζόμενων;;;

Απ’ ότι βλέπουμε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και από ότι μας έχει διδάξει η Ιστορία όσον αφορά το πρώην ανατολικό μπλοκ και την τέως ΕΣΣΔ, τα αριστερά και κομμουνιστικά καθεστώτα υπήρξαν πιο ανηλεή, απάνθρωπα και αδίστακτα απέναντι στους ίδιους τους πολίτες τους, από οποιαδήποτε άλλα.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει σε τι από τα προαναφερόμενα καθεστώτα, βασίζοντας την εξουσία της σ’ ένα ατέρμον και χυδαίο ψεύδος. Είναι η κυβέρνηση που θα φύγει προξενώντας στην Ελλάδα πληγές που θα περάσουν δεκαετίες για να επουλωθούν.