ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ» ΤΩΝ F-16;

Το θέμα αυτό μας… ξέφυγε, αλλά όχι για πολύ.

Μόλις οι Τσιπροκαμμένοι ανακοίνωσαν την «αναβάθμιση» των F-16, αμέσως μετά την επίσκεψη Τσίπρα στην Αμέρικα, η νουδούλα αντέδρασε σε πολύ υψηλούς τόνους, η δε Ντόρα χαρακτήρισε την συμφωνία «δύσοσμη». Τότε μάλιστα, ο Καμμένος την προκάλεσε να το ξαναπεί αυτό και στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, «ενώπιον του Αμερικανού πρέσβη» – για να την κάνει… ντα!

Αλλά…

Επίσκεψη στην Αμέρικα πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της νουδούλας, Βασίλης Κικίλιας.

Αφήνουμε στην άκρη τυχόν σχόλια, ότι ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Καμμένος και ο «σκιώδης» υπουργός Αμύνης της νουδούλας Κικίλιας είναι «παρ’ τον έναν και χτύπα τον άλλον», και πάμε στα της επίσκεψης…

Ο Κικίλιας, λοιπόν, συναντήθηκε στο State Department με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Γιόναθαν Κοέν (της «εκλεκτής» φυλής, βεβαίως-βεβαίως…), όπου –σύμφωνα με την ειδησεογραφία- ο Αμερικανοσιωνιστής «τόνισε ότι οι διακρατικές σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας είναι ισχυρές και ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως πόλο σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή». Από την άλλη πλευρά, ο ΒασιλάκηςΚικίλιας«χαρακτήρισε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις παραδοσιακά και διαχρονικά ισχυρές και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θεωρεί την αναβάθμιση των F-16 επιβεβλημένη».

Προφανώς χρειάστηκε μόνο ένα τηλέφωνο από τον Αμερικανό πρέσβη, για να γίνει η «αναβάθμιση» για την νουδούλα, από «δύσοσμη»… «επιβεβλημένη»!

Ασφαλές συμπέρασμα: και οι δύο βασικοί πόλοι του συστήματος –και όχι μόνον αυτοί- είναι τυφλά όργανα της αμερικανοκρατίας, ακόμα και εις βάρος των εθνικών και λαϊκών συμφερόντων!