ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ;

Γράφει ο Αντίοχος

Παρότι πέρασαν δύο μήνες από τις εκλογές στην Γερμανία, κυβέρνηση δε φάνηκε στον ορίζοντα. Κι όπως όλα δείχνουν, θα γίνει αυτό που το σύστημα ήθελε να αποφύγει πάση θυσία, δηλαδή «μεγάλη συγκυβέρνηση» Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών, η οποία –υπενθυμίζω- πως υπήρχε τα τελευταία χρόνια.

Γιατί όμως έπρεπε να φτάσουν τα πράγματα σε πλήρες αδιέξοδο για να επαναλάβουν κάτι που είχαν κάνει και στο παρελθόν τα δύο μεγάλα συστημικά κόμματα της Γερμανίας; Αυτό δεν μας το εξηγεί κανείς από τους εγχώριους πολιτικούς αναλυτάδες, που γράφουν κάθε τόσο κατεβατά επί κατεβατών για τις εξελίξεις στην Γερμανία. Διότι βεβαίως έχουν τους λόγους τους, οι οποίοι σχετίζονται και με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα!

Όχι, δεν ανακάλυψαν ξαφνικά τις –ανύπαρκτες!- διαφορές τους με τους Χριστιανοδημοκράτες της φράου Μέρκελ οι Σοσιαλδημοκράτες του χερ Σουλτς. Ο μόνος λόγος που αυτή τη φορά δεν ήθελαν να ξαναφτιάξουν «μεγάλη συγκυβέρνηση» ήταν γιατί όταν συγκυβερνούν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση το τρίτο κόμμα και τέτοιο στην περίπτωση της Γερμανίας είναι τώρα η AfD! Αυτό ήθελαν να αποφύγουν οι συστημικοί της Γερμανίας, αλλά δε θα τα καταφέρουν!

Ε, το ίδιο θέλουν να αποφύγουν και οι εγχώριοι συστημικοί, καθώς αν συγκυβερνήσουν η νουδούλα με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν την Χρυσή Αυγή αξιωματική αντιπολίτευση. Αλλά, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον!