ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΚΩ: Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ!

Ενώ οι Τσιπροκαμμένοι υποστηρίζουν ότι οι «Θεσμοί» τους επέβαλλαν την αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα νησιά (για τους οποίους, αν αυξάνονταν, είχε υποσχεθεί να παραιτηθεί ο Καμμένος…), ο υψηλός προστάτης τους, Γιουνκέρ, τους διαψεύδει με απαντητική επιστολή του προς τον δήμαρχο της Κω, ο οποίος του είχε θέσει το θέμα!

Στην επιστολή του εκείνη, ο δήμαρχος της Κω ζητούσε την παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, γιατί σηκώνουν όλο το βάρος του λαθρομεταναστευτικού προβλήματος, ενώ είχε θέσει ως πρόσθετο επιχείρημα την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κω.

Ιδού και η απάντηση της Κομισιόν προς το δήμαρχο Κω: «τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. δεν έχουν λάβει από τις ελληνικές αρχές κάποια πρόταση.Σε περίπτωση παρουσίασης σχετικού αιτήματος (από την Ελληνική κυβέρνηση), τα θεσμικά όργανα θα αξιολογήσουν την κατάσταση και τις πιθανές συνέπειές της».

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι οι Τσίπρας και Καμμένος αποφάσισαν την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και εξαπάτησαν στους νησιώτες, εμφανίζοντας την απόφασή τους ως… επιβληθείσα έξωθεν!

(ΥΓ): Ιούνιος 2015 – δήλωση υπουργοπάνου Καμμένου: «ΦΠΑ στα νησιά δεν αλλάζει όσο υπάρχω. Η αύξηση στον ΦΠΑ στα νησιά αποτελεί μία πράξη εγκληματική και αντισυνταγματική».