ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ BLACK FRIDAY – ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ ΤΟ ΠΑΜΕ;

Ανακοίνωση ενόψει της “Black Friday” εξέδωσε η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων του νομού Θεσσαλονίκης. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Θυμόμαστε πολύ καλά και από πέρυσι και τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς και την εξάντληση. Η ίδια κατάσταση συνεχίζεται και φέτος και ακόμα περισσότερο σε καταστήματα που οι προσφορές, με αφορμή την Black Friday θα ισχύουν ακόμα και όλη τη βδομάδα. Οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν όλη τη βδομάδα 10 και 12 ώρες την ημέρα, χωρίς ρεπό και άδειες, σε πάρα πολλές επιχειρήσεις.Κανένας μικρός αυτοαπασχολούμενος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα μεγαθήρια του εμπορίου με το τεράστιο ποσοστό κέρδους που έχουν και μπορούν να ρίχνουν τις τιμές ανά πάσα στιγμή.

Και αυτό το μέτρο για την BlackFriday και οι Λευκές Νύχτες και η κατάργηση της Κυριακής αργίας, είναι μέτρα που εξυπηρετούν τα κέρδη των μεγάλων και γονατίζουν εμποροϋπάλληλους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους.

Η Ένωση ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε ελέγχους και επιβολή προστίμων στους εργοδότες που καταστρατηγούν ωράρια και συμβάσεις εργασίας, προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι, να εξασφαλιστεί το 12ωρο, ως αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιες τους, οι εργαζόμενοι να πάρουν επιπλέον ρεπό, να πληρωθούν κανονικά οι παραπάνω ώρες εργασίας, των υπαλλήλων και να τηρηθεί το κανονικό ωράριο εργασίας».

Πολύ σωστά όλα αυτά βεβαίως. Αλλά, τι λέει επ’ αυτών το ΠΑΜΕ, που βρίσκεται συνήθως στην… πρωτοπορία των «λαϊκών αγώνων»; Γιατί σιωπά; Μήπως γιατί την αμερικανιά της Black Friday την έφερε στην Ελλάδα –όπως καυχάται- η εταιρεία του συντρόφου Πάνου Γερμανού (ή μήπως του ΚΚΕ;) Public;

(ΥΓ): Καλά κέρδη σύντροφοι!