ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

Οργισμένες ήταν οι αντιδράσεις των κομμουνιστών της Κύπρου, στην ανάρτηση του πανό για το παραμύθι του Πολυτεχνείου, από τους εθνικούς αγωνιστές του ΑΠΟΕΛ.

Έτσι, το (αμερικανο)κομμουνιστικό ΑΚΕΛ κάνει λόγο για την «ντροπή της Κύπρου», το «αμαρτωλό παρελθόν», τα «προδοτικά λάθη» και τα λοιπά…

Αντί άλλης απαντήσεως στους αρχιπροδότες που τολμούν να μιλάνε για… προδοσίες, θα σας παραθέσουμε τα όσα έγραψε ο αείμνηστος πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος (με το επαναστατικό ψευδώνυμο «Δευκαλίων») στο περιοδικό της ΕΟΚΑ «Εγερτήριον Σάλπισμα»:

«Διατί όμως η ερυθρά ηγεσία αντιστρατεύεται τον αγώνα μας; Διότι εισέπραξε και εισπράττει τα βρετανικά αργύρια. Διότι ο Ζιαρτίδης και Σία έγιναν πράκτορες της Ιντέλλιτζενς Σέρβις. Και επειδή εισέπραξαν τα βρετανικά αργύρια και επειδή ετέθησαν εις την υπηρεσίαν της Ιντέλλιτζενς Σέρβις με αποκλειστικήν αποστολήν να ενταφιάσουν το Κυπριακόν, δεν διστάζουν οι γραικύλοι αυτοί να ενεργούν ως ενεργούν εναντίον της Πατρίδος των».  

«Τοιουτοτρόπως η εθνική επανάστασίς μας δεν έχει να αντιμετωπίση μόνον τα πάνοπλα στίφη του αγγλικού αποικιοκρατισμού, αλλά και τα υπό διάφορα προσωπεία κρυβόμενα όργανα του, είτε αυτοί λέγονται Κουτσούκ – Ντενκτάς και συντροφία, ως Τούρκοι Σωβινιστές ηγέτες, είτε Ζιαρτίδης – Παπαϊωάννου – Φάντης – Κατσουρίδης – Παυλάκης – Μιχαηλίδης – Παρτασίδης – Χριστοδουλίδης και συντροφία, ως κομματικοί ηγέτες, είτε Πλουτής – Φιφής ως κρυφοί σύμβουλοι του Φουτ και της ακελικής κλίκας κατ’ εντολήν της Ιντέλιτζενς».  

Ειδικότερα όσον αφορά τις εκτελέσεις των κομμουνιστών προδοτών, έγραφεν ο αείμνηστος Τάσσος: «Φυσικά θλιβόμεθα όταν βρισκόμαστε εις την αναπότρεπτον ανάγκην να τιμωρήσωμεν ομοεθνείς μας, είτε ούτοι είναι αριστεροί, είτε οιασδήποτε άλλης παρατάξεως, Διεξάγομεν όμως αγώνα εθνικόν και δεν δυνάμεθα να επιτρέψωμεν εις ανθρωπάρια, τα οποία ουδέν μέχρι σήμερον προσέφεραν εις τον αγώνα μας, ως κόμμα να μας αντιστρατεύονται και επί τη ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΩΝ να επιτίθενται εναντίον πραγματικών πατριωτών. Εκεί που η νουθεσία και η προειδοποίησις δεν φέρνουν αποτελέσματα, το σάπιον πρέπει να αποκόπτεται από τον αγωνιζόμενον λαόν μας. Το τίμημα της προδοσίας είναι ο θάνατος».

Αυτά προδότες!