ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΟΝΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ! ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ!

Ένας ακόμα ισοβίτης (που όλως περιέργως δεν αποφυλακίστηκε με τον «νόμο Παρασκευόπουλου» – στην ουσία «νόμο Τσίπρα και Καμμένου») κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας!

Πρόκειται για τον 45χρονο ΛΗΣΤΗ και ΦΟΝΙΑ Σπύρο Στρατούλη, στον οποίο έδωσαν άδεια απόδρασης τα συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ (και των ΑΝΕΛ, βεβαίως – βεβαίως!).

Η άδεια ήταν εξαήμερη, από τις φυλακές Λαρίσης, κι όπως ήταν φυσικό κι επόμενο ο συριζαίος ληστο-φονιάς δεν επέστρεψε ποτέ (γιατί όπως είπε ο ακροαριστερός δικηγόρος Ραγκούσης, σε ανάλογη περίπτωση αδείας απόδρασης του Χρ. Ξηρού, «ως επαναστάτης είχε υποχρέωση να αποδράσει»).

Ο Στρατούλης εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για φόνο (αλλά… καλό φόνο, εφόσον πρόκειται για σύντροφο που αγωνίζεται για μια… καλύτερη κοινωνία) και είχε αποφυλακιστεί  με «περιοριστικούς» όρους το 2015 (από το συντροφάτο Τσίπρα-Καμμένου). Όμως, συνελήφθη ξανά πριν από λίγους μήνες, επειδή παραβίασε τους όρους.

Να σημειωθεί, ότι κι άλλη φορά κατά το παρελθόν ο εν λόγω συριζοκαμμενικός ληστοφονιάς, δεν είχε επιστρέψει από οκταήμερη άδεια στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 15 ετών για (καλές!) ληστείες και (καλές!) διακεκριμένες κλοπές. Μάλιστα, όταν λίγες ημέρες μετά εντοπίστηκε στην Ομόνοια από αστυνομικούς, προσπάθησε να τους πετάξει χειροβομβίδα!

Θυμίζουμε παλαιότερη παρέμβαση του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ (του διαβόητου Τμήματος Δικαιωμάτων του – σύντροφος Λάμπρου) υπέρ της άμεσης αποφυλάκισης του ληστή-δολοφόνου Στρατούλη:

ΣΥΡΙΖΑ για Σπύρο Στρατούλη: Το υπ. Δικαιοσύνης να πράξει τα δέοντα, να μην θρηνήσουμε έναν άδικο θάνατο

Η κατάσταση της υγείας του 41χρνου απεργού πείνας Σπύρου Στρατούλη, κρατούμενου στις φυλακές Λάρισας, είναι οριακή, καθώς διανύει την 56η ημέρα απεργίας πείνας. Θυμίζουμε ότι από τις 11 Νοεμβρίου απέχει από τη σίτιση, ζητώντας την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος για αδίκημα που προφανώς δεν μπορούσε να διαπράξει ενώ ήταν έγκλειστος στη φυλακή, και την εκ νέου χορήγηση των αδειών του.

Θυμίζουμε επίσης ότι η συνέχιση μιας απεργίας πείνας από την 40η μέρα και μετά εγκυμονεί καθημερινά αυξανόμενο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών και μη αναστρέψιμων βλαβών, ακόμα και αιφνιδίου θανάτου. Ακόμα και η πιο ακραία πολιτική σκοπιμότητα δεν δικαιολογεί την ανάληψη ενός τέτοιου ρίσκου. Η περίπτωση του Σπύρου Στρατούλη αναδεικνύει την αναλγησία και την ανεπάρκεια του σωφρονιστικού συστήματος, που απαγορεύει αδιακρίτως τη χορήγηση αδειών ακόμη και σε κρατούμενους που έχουν εκτίσει πολύχρονες ποινές, όταν τους απαγγέλλονται πρόσθετες κατηγορίες, με αποτέλεσμα την αναίρεση, επί της ουσίας, του ίδιου του θεσμού των αδειών.

Την εβδομάδα που πέρασε, ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε αλλεπάλληλα διαβήματα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας ενός κρατούμενου που επιστρατεύει ως μέσο πάλης την ίδια του τη ζωή, είναι ένας αγώνας άξιος σεβασμού: ένας αγώνας που θέτει τις Αρχές προ των ευθυνών τους και δεν επιτρέπει καμία περαιτέρω ο ολιγωρία στην άρση των ανεπαρκειών του σωφρονιστικού συστήματος.

Καλούμε το υπουργείο Δικαιοσύνης να πράξει ταχύτατα τα δέοντα, ώστε να μην θρηνήσουμε έναν άδικο θάνατο από απεργία πείνας.