ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ, ΑΦΗΣΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟ «ΤΣΑΚΙΣΜΑ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΟΜΑ!

Γράφει ο Αντίοχος

Η BlackFridayξανάρχεται, στις 24 Νοεμβρίου!

Κατ’ αρχάς, ας εξηγήσουμε τι είναι αυτό το… φρούτο. Πρόκειται για ένα εμπορικό εγχείρημα το οποίο βεβαίως ξεκίνησε από την Αμερική και σηματοδοτεί την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης αγοραστικής περιόδου. Η «BlackFriday» πήρε το όνομα της από τις χειρόγραφες αποδείξεις και τα λογιστικά φύλλα των αμερικανικών επιχειρήσεων, οι οποίες χρησιμοποιούσαν δύο είδη μελανιών: κόκκινο και μαύρο. Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό και με μαύρο οι ημέρες με θετικό ισολογισμό.

Οι μεγάλοι καπιταλιστές των ΗΠΑ καθιέρωσαν την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ως την πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου – δελεάζοντας τους καταναλωτές με γενναιόδωρες προσφορές και αυξάνοντας αισθητά τους τζίρους τους και το… μαύρο μελάνι στα κατάστιχά τους!

Φυσικά, το εγχείρημα υιοθετήθηκε σε αρκετές χώρες της Δύσεως κι ήρθε πέρυσι και στην Ελλάδα από τα καταστήματα Public, που στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου ανακοίνωσαν επίσημα ότι σχεδιάζουν να φέρουν την BlackFriday σε όλα τα καταστήματά τους με μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις, καλώντας όλη την αγορά να πράξει το ίδιο. Κι όπως πέρυσι, έτσι και φέτος τα Public ετοιμάζονται να πρωτοστατήσουν στην αμερικανιά και στην κονόμα!

Και για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, η καπιταλιστική εταιρεία Public είναι του συντρόφου (και ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ) Πάνου Γερμανού! Με τις «κακές γλώσσες» –τις οποίες το ΚΚΕ αποφεύγει ακόμα και να διαψεύσει- να λένε πως είναι μια ακόμα κρυφή κομματική επιχείρηση του… τιμημένου, με «βιτρίνα» τον σύντροφο Γερμανό!

Οπότε συντρόφια, αφήστε για λίγες μέρες την μόνιμα ενασχόλησή σας με την «απομόνωση» και το «τσάκισμα» της «εγκληματικής-ναζιστικής» Χρυσής Αυγής κι ετοιμαστείτε για χοντρές κονόμες! Αφήστε δε τα… γατάκια που σας ψηφίζουν να περιμένουν την… προλεταριακή επανάσταση!