ΦΩΛΙΕΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΟΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Την ίδια ώρα που τα σκάνδαλα σεξουαλικών παρενοχλήσεων και επιθέσεων συνεχίζουν να συγκλονίζουν το -σιωνιστοκρατούμενο- Χόλυγουντ, καταγγελίες για παρόμοιες καταστάσεις αποκαλύπτονται και στις διαβόητες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Έτσι, δύο από τις γνωστότερες διεθνώς ΜΚΟ, απομάκρυναν δεκάδες στελέχη τους εξαιτίας της«απρεπούς συμπεριφοράς» τους τον τελευταίο χρόνο. Η διεθνής οργάνωση Σώστε τα Παιδιά (Save the Children) αποκάλυψε ότι απέπεμψε 16 στελέχη της, ενώ η βρετανική ΜΚΟ Oxfam είχε ανακοινώσει ότι απομάκρυνε 22 στελέχη της μέσα σε διάστημα ενός χρόνου.

Ωστόσο, άλλες οργανώσεις του είδους αποφεύγουν συστηματικά να αποκαλύψουν τον αριθμό των καταγγελιών που έχουν λάβει για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις, θέλοντας προφανώς να τις συγκαλύψουν. Κάποιες απ’ αυτές ανέφεραν ότι δεν έχουν συγκεντρωτικά στοιχεία για όλες τις καταγγελίες, ενώ κάποιες άλλες είπαν ότι ανέθεσαν τον χειρισμό υποθέσεων αυτής της φύσης σε τρίτους.

Αυτές τις μέρες, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι καταγγέλθηκαν 31 νέα κρούσματα σεξουαλικών επιθέσεων ή παρενοχλήσεων μεταξύ του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου.

Στις περισσότερες από τις υποθέσεις αυτές εμπλέκονται μέλη του προσωπικού της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Συμπεριλαμβάνονται επίσης και στελέχη του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) καθώς και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Κι εδώ προκύπτει το εξής –αναπάντητο- ερώτημα: πόσες καταγγελίες αφορούν μέλη των ΜΚΟ που ασχολούνται με τα «προσφυγάκια» και τα «προσφυγόπουλα» στην Ελλάδα; Θα μάθουμε ποτέ;