ΣΥΡΙΖΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΧΑΣΙΣΟΛΟΓΟΙ: ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΑΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!

Είναι γνωστή σε όλους η προσπάθεια του συριζοψεκασμένου λεχριταριού να νομιμοποιηθεί –αρχικά- η χρήση της «ιατρικής» κάνναβης, δήθεν για… θεραπευτικούς λόγους, για να καταλήξουμε σ’ εκείνο που είπε προ μηνός υπουργός της συγκυβέρνησης, για καλλιέργεια χασίς στις… γλάστρες των μπαλκονιών, για «προσωπική χρήση». Έτσι ώστε, να αποβλακωθεί η ελληνική νεολαία και να μην αντιδρά στο ξεπούλημα του μέλλοντός της! Ποιο είναι όμως το πρότυπο των «προοδευτικών» χασισολόγων; Ιδού το αποκαλυπτικότατο σχετικό δημοσίευμα της επίσημης ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον τίτλο «Το Ισραήλ δείχνει στην Ελλάδα πώς να σπείρει τον σπόρο… της οικονομίας της κάνναβης», που δίνει απάντηση στο ερώτημά μας:

«Κάτι πολύτιμο ανθίζει στα θερμοκήπια του Ισραήλ… Ο λόγος για την ιατρική κάνναβη, που όχι μόνο έχει αποδειχτεί ότι κάνει καλό στην υγεία ανθρώπων που νοσούν από βαριές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, το Aids, η επιληψία και τα αυτοάνοσα νοσήματα, αλλά και στην οικονομία.

Το Ισραήλ είναι αυτή τη στιγμή η πρωτοπόρος χώρα στην έρευνα γύρω από τις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού, αλλά προΐσταται και στην παγκόσμια βιομηχανία ιατρικής κάνναβης με όγκο συναλλαγών ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

Ο Saul Kaye, ιδρυτής της ηγετικής startup εταιρείας παραγωγής ιατρικής κάνναβης του Ισραήλ, iCan, μιλάει στο Left.gr, δείχνοντας στην Ελλάδα, πώς να σπείρει τον «σπόρο»… της οικονομίας της κάνναβης.

Όπως λέει: «Η Ελλάδα έχει παρόμοιο κλίμα με το Ισραήλ, παράγοντας που θα συμβάλλει στο να επωφεληθεί από την παραγωγή κάνναβης χαμηλού κόστους, λόγω της μεγάλης στρεμματικής απόδοσης υψηλής ποιότητας που μπορεί να πετύχει. Έχει επίσης μια μεγάλη τουριστική βιομηχανία που μπορεί να επεκτείνει στον ιατρικό τουρισμό και έχει μεγάλη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία. Η εκτίμηση μου είναι ότι οι προοπτικές είναι καλές και υπάρχουν ποικίλα πιθανά σημεία εισόδου της χώρας σας σε αυτήν την ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια βιομηχανία»…«Επί του παρόντος, το πρόγραμμα ιατρικής κάνναβης του Ισραήλ υποστηρίζει 30.000 ασθενείς στην εγχώρια αγορά και εκτιμάται ότι o οικονομικός του όγκος ανέρχεται σε 100 εκατ. δολάρια. Το μέγεθος της αγοράς εξαγωγών αναμένεται να αυξηθεί σε 1 δις. ευρώ έως το 2020», λέει ο CEO της iCAN στο Left.gr, δίνοντας μια οικονομική εικόνα της βιομηχανίας της ιατρικής κάνναβης του Ισραήλ.

Το «successstory» της κάνναβης στο Ισραήλ

Πώς όμως το Ισραήλ κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή της βιομηχανίας κάνναβης παγκοσμίως; Όπως εξηγεί ο SaulKaye: «Το Ισραήλ έχει θεσπίσει ένα από τα παλαιότερα ρυθμιστικά νομικά πλαίσια για την κάνναβη στον κόσμο, με ιδιαίτερη έμφαση στα δεδομένα των ασθενών και στις κλινικές δοκιμές. Αυτό έχει δώσει στη χώρα ένα προβάδισμα τουλάχιστον 10+ ετών στη βιομηχανία της κάνναβης και την ικανότητα να κάνει πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν ούτε καν στις ΗΠΑ».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. «Πατέρας» της ιατρικής κάνναβης είναι ο γιατρός Raphael Mechoulam, ο οποίος τη δεκαετία του 1960 ξεκίνησε στο Ισραήλ τα πειράματα του για να λύσει το μυστήριο της κάνναβης…

 

(ΥΓ): Αυτά, κι όποιος λέει πως τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» δεν είναι… πλαστά, είναι «ναζιστής», «ρατσιστής» κι «αντισημίτης»!