ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΡΩΣΣΙΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ!

Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Με την ευκαιρία της 100ης επετείου του πραξικοπήματος των μπολσεβίκων στην Ρωσσία, ας εξετάσουμε την πραγματική καταγωγή του πρωταγωνιστή του, του Λένιν…

Ο Βλαδίμηρος Ίλιτς Ουλιάνωφ, που πέρασε στην ιστορία με το επαναστατικό ψευδώνυμο  «Λένιν», γεννήθηκε στις 10 Απριλίου του 1870, σε μια πόλη της νότιας ευρωπαϊκής Ρωσσίας, στις όχθες του Βόλγα, στο Σιμπίρσκ (που μετονομάστηκε προς τιμήν του, μετά θάνατον, σε Ουλιάνοφσκ, το 1924. Γονείς του ήταν ο Ίλια Νικολάγιεβιτς Ουλιάνωφ και η Μαρία Αλεξάντροβνα Ουλιάνοβα, το γένος  Μπλάνκ.

Στο θέμα της προελεύσεως του Λένιν υπήρχε μονίμως μια σκόπιμη συσκότιση και παντελής έλλειψη πληροφοριών, τουλάχιστον μέχρι την κατάρρευση του σοβιετικού «παραδείσου». Αμέσως μετά το Οκτωβριανό πραξικόπημα και την ίδρυση του πρώτου κομμουνιστικού κράτους, υπήρξαν έντονες φήμες σχετικά με την εβραϊκή καταγωγή του ιδρυτού του. Μια πολύ διαδεδομένη εκδοχή, που αναφέρεται στο βιβλίο του ιστορικού Σπυριντόβιτς «Η μυστική κυβέρνηση του κόσμου», υποστήριζε ότι ο Λένιν ήταν παιδί της εβραϊκής οικογένειας Ζεντερμπάουμ, από την περιοχή των Καλμούκων και ότι υιοθετήθηκε από τους Ουλιάνωφ, όταν βρέθηκε εγκαταλελειμμένος από μια πομπή Εβραίων που εκτοπίζονταν. Μια άλλη εκδοχή, που αναφέρεται στο βιβλίο του ιστορικού Πετρόφσκι «Η Ρωσσία υπό τους Ιουδαίους», υποστήριζε ότι ο Λένιν ήταν παιδί της Γερμανοεβραϊκής οικογένειας Γκόλντμαν. Και οι δύο εκδοχές είναι καταφανώς ψευδείς. Προφανώς, οι συγγραφείς έλαβαν παραπλανητικές πληροφορίες. Αμφιβάλλω για το αν είχαν στην διάθεσή τους φωτογραφίες του Ίλια Ουλιάνωφ, γιατί αν είχαν, σίγουρα θα παρατηρούσαν αμέσως την καταπληκτική ομοιότητα του Λένιν με αυτόν.

Ο πατέρας του Λένιν, ο Ίλια Ουλιάνωφ, γεννήθηκε το 1831 στην επαρχία του Αστραχάν, στην νοτιοανατολική ευρωπαϊκή Ρωσσία, που ονομάζεται σήμερα Δημοκρατία των Καλμούκων. Οι Καλμούκοι είναι ένα ασιατικό μογγολικό-τουρκικό φύλο, συγγενές με τους Τατάρους. Είναι, λοιπόν, σίγουρο ότι ο πατέρας του Λένιν δεν ήταν Ρώσσος, ήταν Καλμούκος.

Όμως, η μητέρα του Λένιν ήταν Εβραία, άρα ο Λένιν ήταν  καθαρός  Εβραίος. Καθαρός, σίγουρος Εβραίος θεωρείται από τους ομοφύλους του ο εκ μητρός Εβραίος, λόγω του ότι η πατρότητα μπορεί να αμφισβητηθεί, η μητρότητα όμως όχι. Αυτό αναφέρει σαφέστατα και ο «Νόμος Επιστροφής» 5710/1959, άρθρο 4β., του κράτους του Ισραήλ: «Θεωρείται Εβραίος κάθε άτομο που έχει γεννηθεί από μητέρα Εβραία». Ας δούμε το γενεαλογικό δέντρο της μητέρας του Λένιν, σύμφωνα με τα υπάρχοντα και απολύτως εξακριβωμένα στοιχεία. Παππούς της, από την πλευρά του πατέρα της, άρα προπάππος του Λένιν, ήταν ο Εβραίος Μοσέ  Ίτσκοβιτς  Μπλάνκ (για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει με τα ονόματα στην Ρωσσία, πρώτα αναφέρεται το μικρό όνομα, μετά το όνομα πατρός και στο τέλος το επώνυμο. Στην συγκεκριμένη, λοιπόν, περίπτωση και σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά, το όνομα είναι Μωϋσής Μπλάνκ του Ισαάκ). Ο Μωϋσής Μπλάνκ γεννήθηκε στο Σταροκονσταντίνωφ της σημερινής Ουκρανίας, το 1758 και ήταν έμπορος οινοπνευματωδών ποτών και άνθρωπος του καυγά και της αντάρας. Απασχόλησε πολλές φορές την δικαιοσύνη, είτε ως κατήγορος, είτε ως κατηγορούμενος. Αφού τσακώθηκε με όλους τους άλλους, στο τέλος τσακώθηκε και με τον ίδιο του τον γιό, στον οποίο έκανε μήνυση για εξύβριση και σωματικές βλάβες, αλλά το δικαστήριο δικαίωσε τον γιό. Το 1808 κατηγορήθηκε και φυλακίστηκε για τον εμπρησμό μιας αποθήκης γειτόνων του. Την Πρωτοχρονιά του 1845, αμέσως μετά τον θάνατο της γυναίκας του, βαφτίστηκε Χριστιανός και πήρε το όνομα Δημήτριος. Τον επόμενο χρόνο, ο Μωϋσής που έγινε Δημήτριος, εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο.

Ωστόσο, άφησε στον κόσμο δύο γιούς, τον Άβελ Μωϋσέγεβιτς Μπλάνκ και τον Ισραήλ    Μωϋσέγεβιτς  Μπλάνκ, ο οποίος ήταν ο παππούς του Λένιν. Ο Άβελ γεννήθηκε το 1794, ενώ ο Ισραήλ το 1804. Θέλησαν να σπουδάσουν και οι δύο Ιατρική στο πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης και το 1820 αποφάσισαν να βαπτισθούν Χριστιανοί, προκειμένου να εισαχθούν στην σχολή. Έτσι, ο Άβελ έγινε «Δημήτριος» και ο Ισραήλ, «Αλέξανδρος». Αποφοίτησαν μαζί το 1824 και ξεκίνησαν την άσκηση της ιατρικής. Όμως, ο Άβελ στάθηκε άτυχος και στις 26 Ιουλίου του 1831 βρήκε τραγικό θάνατο (εκπαραθυρώθηκε από το ιατρείο του που βρισκόταν στον 3ο όροφο του νοσοκομείου όπου εργαζόταν, από οργισμένους πολίτες που θεωρούσαν όλους τους γιατρούς υπεύθυνους για μια επιδημία χολέρας που είχε που είχε πέσει εκείνη την εποχή).

Ο Ισραήλ που έγινε Αλέξανδρος, συνέχισε την ζωή του και το 1829 παντρεύτηκε την γερμανο-σουηδικής καταγωγής Άννα Γκρόσοπφ, με την οποία έκανε έξι παιδιά, ένα αγόρι και πέντε κόρες, μία εκ των οποίων, η Μαρία, η τέταρτη κόρη της οικογενείας, ήταν η μητέρα του Λένιν (γεννηθείσα τον Φεβρουάριο του 1835). Η Γκρόσοπφ πέθανε αιφνιδίως, σε σχετικά νεαρή ηλικία, το 1838. Ο Ισραήλ Μπλάνκ ξαναπαντρεύτηκε σύντομα την… αδελφή της εκλιπούσης συζύγου του, Γεκατερίνα   Φον  Έσσεν  (ήταν χήρα και είχε κρατήσει το επώνυμο του πρώτου συζύγου της). Ο Ισραήλ βγήκε στην σύνταξη το 1847 και αγόρασε ένα τεράστιο κτήμα στο Κοκούσκινο, της επαρχίας Καζάν (στην περιοχή των Τατάρων, το λεγόμενο «Ταταρστάν»), όπου έχτισε μια πολυτελέστατη βίλα και πήρε στην δούλεψή του 40 εργάτες. Δηλαδή, αν δεν το καταλάβατε καλά, ο Εβραίος παππούς του «απελευθερωτή  της  εργατιάς  και της  αγροτιάς» Λένιν,  ήταν γαιοκτήμονας (ξετυλίγονται νομίζω σιγά-σιγά, ένας-ένας οι λόγοι για τους οποίους ο Λένιν απέκρυπτε επιμελώς την καταγωγή του. Φανταστείτε τι… χαρά που θα έκαναν οι εξαθλιωμένες μάζες στις οποίες απευθύνονταν οι Μπολσεβίκοι, αν μάθαιναν ότι ο αρχηγός του κόμματος προερχόταν από οικογένεια Εβραίων γαιοκτημόνων). Κι όπως ήταν φυσικό, τα παιδιά του Ισραήλ μεγάλωσαν στα πούπουλα, «με γαλλικά και πιάνο», που λέμε. Εν τω μεταξύ, ο παππούς έμεινε για δεύτερη φορά χήρος, το 1863, και πέθανε λίγα χρόνια αργότερα, στις 17 Ιουλίου του 1870, κατά διαβολική σύμπτωση τον ίδιο χρόνο που ήρθε στον κόσμο ο εγγονός του, ο μετέπειτα Λένιν. Ο Ισραήλ παρέδωσε την σκυτάλη στον Βλαδίμηρο!

Συμπερασματικά, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που εξετάσαμε, ο Λένιν ήταν… πολυεθνικής καταγωγής, εβραϊκής από την πλευρά της μητέρας του, με κάποιες… πινελιές γερμανικής και σουηδικής από την γιαγιά του και καλμουχικής (τουρκικής-μογγολικής) από την πλευρά του πατέρα του. Όπως προαναφέραμε, όμως, για τους Εβραίους ήταν ένας καθαρός Εβραίος, εφόσον είχε Εβραία μητέρα. Επιπλέον, η κυριαρχία της εβραϊκής πλευράς του ήταν σίγουρη, αφού με την μητέρα του μεγάλωσε και απ’ αυτήν διαπαιδαγωγήθηκε, λόγω του ότι έχασε τον πατέρα του σε ηλικία μόλις 16 χρονών. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, το βέβαιον είναι ότι στις φλέβες του πρώτου μπολσεβίκου κυβερνήτη της Ρωσσίας δεν έτρεχε ούτε μία σταγόνα ρωσσικού αίματος! Η μόνη σχέση που είχε με την μόνο κατ’ όνομα πατρίδα του, την Ρωσσία, ήταν ότι έτυχε να γεννηθεί εκεί!