ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΡΩΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

Πριν λίγο ο βουλευτής Β΄ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής τις διώξεις Π. Καμμένου προς την Χαρά Νικοπούλου, επειδή έχει αποσπαστεί στην Χρυσή Αυγή.

Θυμίζουμε ποια είναι η Χαρά Νικοπούλου και το εθνικό έργο της:

Η ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, κόρη του Αρειοπαγίτη κ. Βασιλείου Νικόπουλου που δεν υπέκυψε επί μήνες στις πιέσεις του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής μέχρι που υπέστη επίθεση και ξυλοδαρμό από μουσουλμάνο παρακρατικό. Ποιο ήταν το έγκλημά της ώστε να αποτελέσει στόχο; Τόλμησε να επιτελέσει συνειδητά το έργο της Ελληνίδας δασκάλας!

Η Χαρά Νικολοπούλου είναι δασκάλα στο Μέγα Δέρειο, ένα πομακικό χωριό του Έβρου κοντά στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα. Μόλις διορίστηκε, το 2004, επέλεξε να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε έναν τόπο που πραγματικά τη χρειαζόταν. Εγκαταστάθηκε εκεί με τον σύζυγό της και μάλιστα έγινε δημότης του Δήμου Ορφέα, όπου ανήκει το χωριό, το οποίο αριθμεί 1.200 κατοίκους μουσουλμάνους. Κάποιοι από αυτούς ενοχλήθηκαν όταν τα παιδιά τους άρχισαν να κάνουν παρέλαση στις εθνικές γιορτές με παρότρυνση της δασκάλας.

Μάλιστα μερίδα μειονοτικών θέλησαν να τη διώξουν από το σχολείο, υποστηριζόμενοι και από τους δύο μειονοτικούς βουλευτές της Ξάνθης και της Ροδόπης, ύστερα από παρότρυνση του ιμάμη της περιοχής. Υπέρ της απομάκρυνσής της τάχθηκε και ο μειονοτικός διευθυντής του σχολείου, καθώς και γονείς που υπέγραψαν σχετικό υπόμνημα.

Είναι προφανές ότι η Χαρά γινόταν εμπόδιο στα σχέδια του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Αυτή η δασκάλα, με την ανιδιοτελή προσφορά, ξεκίνησε με όραμα να δώσει ό,τι καλύτερο μπορούσε για να υπηρετήσει το λειτούργημά της. Εκτός των καθημερινών μαθημάτων του σχολείου, παρέδιδε δωρεάν μαθήματα σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσχέρεια στη χρήση της ελληνικής γλώσσας. Οργάνωσε χορωδία με την οποία τα παιδιά ήρθαν σε καλύτερη επαφή με τη γλώσσα και τον πλούτο της ελληνικής παράδοσης.

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008 δασκάλα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από κάτοικο του χωριού, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο χέρι. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν νιώθει ότι τα γεγονότα αυτά μπορεί να της κάμψουν το φρόνημα και την αποφασιστικότητά της, απαντά: «Σαφέστατα όχι. Και θα σας πω ότι με αυτήν την Παιδεία και με αυτήν την κουλτούρα είμαι μεγαλωμένη, έχω τον Ελληνισμό μέσα μου. Και δεν τίθεται θέμα ηρωισμού, αλλά αυτή είναι η δουλειά μου, αυτό είναι το πιστεύω μου. Είμαι Ελληνίδα δασκάλα και δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά».

Το 2012 η Χαρά Νικοπούλου, ο σύζυγός της Ιωάννης Φριτζαλάς και μία ομάδα 35 περίπου εθελοντών ίδρυσαν την «Κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη», ένα σύγχρονο «κρυφό σχολειό» και ξεκίνησαν μαθήματα σε μικρούς και σε μεγάλους. Εγκαταστάθηκαν με την άδεια του Ελληνικού Στρατού στο εγκαταλελειμμένο φυλάκιο «Ακρίτας» στην Κομοτηνή. Αυτό το καταφύγιο ζεστασιάς και διαμονής για ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά προσπαθεί τώρα να το κλείσει ο ανάλγητος και επικίνδυνος, Πάνος Καμμένος που βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό.

Το «έγκλημα» της Χαράς Νικοπούλου: Είναι αποσπασμένη στην Χρυσή Αυγή!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/auth-einai-h-hrwida-daskala-ths-thrakhs-chara-nikopoulou-pou-diwketai-apo-t#ixzz4xxP2FZgR