ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ… ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΕΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ

Ενώ τα παπαγαλάκια του συριζοψεκασμένου λεχριταριού αμφισβητούν ως… αβάσιμη την είδηση για τις επιδεικτικές πτήσεις τουρκικών ελικοπτέρων πάνω από τα Ίμια, η πραγματικότητα τους διαψεύδει – για μια ακόμα φορά.

Για κακή τους τύχη, στην περιοχή βρέθηκε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των λαθρομεταναστών που βρέθηκαν στη θάλασσα όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στην περιοχή της Καλολίμνου, και τράβηξε βίντεο από τις πτήσεις των τουρκικών ελικοπτέρων.

Ιδού η ξεφτίλα τους:

Η πρώτη υπέρπτηση έγινε στις 07:59 το πρωί της Παρασκευής και η δεύτερη στις 09:41.

Οι επιθετικές ενέργειες των Τούρκων ξεκίνησαν από τις 7 το πρωί της Παρασκευής, όταν ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 παρενόχλησαν ελληνικό ελικόπτερο Super Puma το οποίο βρισκόταν στην περιοχή των Ιμίων και της Καλολίμνου ερευνώντας στην περιοχή του ναυαγίου όπου έχουν πνιγεί τρεις μετανάστες προκειμένου να διασώσει τους αγνοούμενους.

Το ελληνικό Super Puma πετούσε στα Ίμια και την Καλόλιμνο από τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας και διάσωσης μεταναστών όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε.

Η Άγκυρα ξεκίνησε το πρωί παράλληλη επιχείρηση πολύ κοντά στο σημείο που ερευνούσε το ελληνικό ελικόπτερο Super Puma και έφτασε στο σημείο να αποστείλει στα Ίμια δύο τουρκικά αεροσκάφη F-16 για να παρενοχλήσουν ελληνικό ελικόπτερο που ερευνούσε για τον εντοπισμό ναυαγών! Με την ενέργειά τους αυτή οι Τούρκοι δημιούργησαν συνθήκες που θα μπορούσαν να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο το πλήρωμα του ελληνικού ελικοπτέρου που εκείνη την ώρα προσπαθούσε να εντοπίσει τους αγνοούμενους μετανάστες.