ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ!

Μια φορά κι έναν καιρό, όχι πολλά χρόνια πριν, τα νησιά μας ήταν οάσεις ασφάλειας. Μέχρι που ήρθαν τα «προσφυγάκια» και γέμισαν τα αστυνομικά δελτία!

Τυχαία, λοιπόν, επιλέγουμε το αστυνομικό δελτίο μιας ημέρας (της χθεσινής) στην Λέσβο και διαβάζουμε τα εξής περιστατικά:

Περιστατικό 1ο:

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, εννέα (9) κλοπές – διαρρήξεις που διεπράχθησαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθη ένας 15χρονος αλλοδαπός.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 15χρονος, δρώντας βραδινές κυρίως ώρες, μπήκε σε δύο (2) καταστήματα – επιχειρήσεις και μία (1) οικία, απ’ όπου αφαίρεσε κατά περίπτωση, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, οινοπνευματώδη ποτά, είδη ένδυσης, αρώματα και διάφορα άλλα αντικείμενα και έγγραφα, ενώ αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να διαρρήξει δύο (2) ακόμη καταστήματα.

Επιπλέον, ο ίδιος δράστης διέρρηξε συνολικά τέσσερα (4) σταθμευμένα οχήματα, απ’ όπου αφαίρεσε χρήματα, διάφορα αντικείμενα και έγγραφα…

Περιστατικό 2ο:

Εξιχνιάστηκε, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λέσβου, περίπτωση κλοπής, που διαπράχθηκε σε κατάστημα στη Μυτιλήνη.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ηλικίας 24 ετών, που μπήκε σε κατάστημα ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού, στην παραπάνω περιοχή και αφαίρεσε οινοπνευματώδη ποτά, συνολικής αξίας -300- ευρώ.

Περιστατικό 3ο:

Συνελήφθησαν στη Μόρια της Λέσβου, μετά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της ληστείας.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται ένας (1) ακόμη 25χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις δράστες, την προηγούμενη ημέρα βρισκόμενοι σε χώρο παραμονής αλλοδαπών στην παραπάνω περιοχή, αφαίρεσαν από κοινού με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, το τσαντάκι ενός 19χρονου αλλοδαπού, που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο αξίας -150- ευρώ, μικρό χρηματικό ποσό καθώς και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.

Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!