Ο ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΣΚΑΣ

Θα ξεκινήσουμε με έναν γενικό πρόλογο.

Η εξουσία, ως έννοια και ως ιδεολογικό περιεχόμενο δεν είναι δυνατόν να οριοθετηθεί ή να προκαθοριστεί διότι μόνο και μόνο εκ του περιεχομένου της αποτελεί μια ανεξάρτητη και ανεξάντλητη δύναμη η οποία ή μπορεί να είναι ελεγχόμενη από αυτόν που την κατέχει ή μπορεί να τον χειραγωγεί απόλυτα. Ειδικά, άτομα αδύναμα, συμπλεγματικά και χωρίς ηθικές –όχι με την κλασσική έννοια του όρου- αρχές, χωρίς πιστεύω και ιδανικά άμα τη αποκτήσει εξουσίας διατελούν σε μια κατάσταση παρόμοια της μέθης εκτρέπονται από κάθε έννοια δεοντολογίας, δικαιοσύνης  και καθωσπρεπισμού, παραπαίοντας σ’ ένα τέλμα παρακμής και διαφθοράς, συμπαρασύροντας στην προσωπική τους Πτώση, όλη την κοινωνία.

Τέλος του προλόγου.

Πριν λίγες ημέρες στα πλαίσια ενός αντιφασιστικού συλλαλητηρίου ξυλοκοπήθηκαν από ομάδα ακροαριστερών συμμοριτών και αλιτήριων δυο ένστολοι μαθητές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, οι οποίοι επέστρεφαν στη Σχολή τους. Οι τραυματισθέντες την ίδια ημέρα μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Την ίδια μέρα λίγο πιο πάνω μια άλλη ομάδα επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν στρατιώτη. Το κριτήριο επίθεσης ήταν το μήκος της κώμης του, βάσει του οποίου χαρακτηρίστηκε ως Φασίστας.

Λίγες ημέρες μετά το προαναφερόμενο συμβάν, στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια πάλι αντιφασιστικού συλλαλητηρίου γύρω στους 60 ακροαριστερούς τραμπούκους επιτέθηκαν σ’ ένα φοιτητή που μετέβαινε για μάθημα στο Πανεπιστήμιο με το ποδήλατό του. Εδώ αν δεν υπήρχε εκ μέρους της αστυνομίας άμεση επέμβαση, ο νεαρός πιθανά να δολοφονούνταν. Η αιτία της επίθεσης ήταν ότι φορούσε ένα T-shirt με την επιγραφή «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ».

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης ένα ακόμη περιστατικό βίας συνέβη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το οποίο όπως έχουμε εδώ και πολύ καιρό καταγγείλει έχει μετατραπεί σε άντρο ακροαριστερών συμμοριών και αποθήκη παραεμπορίου τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών. 

Όπως η ίδια η Πρυτανεία του Ιδρύματος καταγγέλλει, ότι μια ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου. Διοικητική υπάλληλος του Ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη αυτή ενέργεια, δέχτηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα.

Φυσικά αυτή είναι η δεύτερη σοβαρή επίθεση που συμβαίνει στον χώρο του Πανεπιστημίου, σε διάστημα μόλις ολίγων εβδομάδων. Στις αρχές Οκτωβρίου ο φοιτητής και πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών με Κυστική Ίνωση Δημήτρης Κοντοπίδης προπηλακίστηκε και απειλήθηκε στους χώρους του Πανεπιστημίου, ενώ είχε προσκληθεί να μιλήσει σε εκδήλωση της AIESEC. Η ατυχία του έγκειται στο ότι ο άνθρωπος πήγε στους χώρους του Πανεπιστημίου την στιγμή που οι ακροαριστεροί συμμορίτες ξυλοκοπούσαν και τρομοκρατούσαν, έτσι λοιπόν ήταν επόμενο να δεχτεί και αυτός επίθεση από ομάδα ατόμων που αφού τον κόλλησαν στον τοίχο τον απειλούσαν και τον εξύβριζαν Σημειωτέον ότι ο κύριος Κοντοπίδης είναι άτομο με αναπνευστική δυσλειτουργία.  Ο λόγος επίθεσης ;;; Επειδή του έδωσαν μια προκήρυξη και αυτός αφού την είδε την πέταξε.

Πριν λίγους μήνες εμπρός στα γραφεία της Χρυσής Αυγής της τοπικής οργάνωσης  Ασπροπύργου, ακροαριστεροί δολοφόνοι επιτέθηκαν με σφυριά και στην κυριολεξία τσάκισαν 4 Συναγωνιστές μας, από τους οποίους οι δυο ήταν γυναίκες. Το γεγονός όχι μόνο δεν καταδικάστηκε από τον καθ’ όνομα δημοκρατικό πολιτικό χώρο, αλλά ούτε καν αναφέρθηκε στα ΜΜΕ.

Φυσικά γνωστές είναι σε όλους οι απειλές που εξακόντισαν οι ακροαριστεροί βάνδαλοι και ο πόλεμος που ξεκίνησαν εναντίον κρεοπωλείων και καταστημάτων πώλησης κατοικίδιων ζώων. Ήδη κατέστρεψαν ένα κρεοπωλείο στην οδό Καλλίδρομου και απειλούν με συνεχείς επιθέσεις .

Πριν λίγες ημέρες ομάδα του ακροαριστερού χώρου επιτέθηκε με εκρηκτικές κοκτέιλ μολότωφ στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης, με απώτερο σκοπό να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα. Ο αστυφύλακας φρουρός μόλις και που γλύτωσε τον θάνατο καταφεύγοντας στο θωρακισμένο κουβούκλιο της εισόδου.

Για όλα τα παραπάνω, καθώς και για τους καθημερινούς εμπρησμούς, τις καταστροφές και τις επιθέσεις τι μέτρα λαμβάνει και γενικότερα τι πράττει, ο πολύς και «ευαίσθητος» σε θέματα δημοκρατίας αναπληρωτής υπουργός ΠΡΟ ΠΟ κύριος Τόσκας;;;;; Η απάντηση είναι τόσο απλή όσο και πασιφανής. Δεν πράττει απολύτως τίποτα, δεν παίρνει μέτρα, εκτός ίσως από μέτρα για σώβρακα. Όλα όσα συμβαίνουν, για τον κύριο Τόσκα είναι σαν να μην συμβαίνουν. Γι αυτό μετά από επιθέσεις, τρομοκρατικές ενέργειες, βανδαλισμούς που συμβαίνουν μέρα μεσημέρι, δεν γίνεται καμία σύλληψη, ούτε προσαγωγή.

ΓΙΑΤΙ;;;;;;; Η απάντηση βρίσκεται στον πρόλογο του κειμένου. Εκτός αυτού είναι ποτέ δυνατόν να στραφεί κάποιος εναντίον των ιδεολογικών του συνοδοιπόρων;;;;;

Αλλά εχθές μετά τα επεισόδια που συνέβησαν εμπρός στην ΓΑΔΑ και στα οποία, όπως λέγεται, συμμετείχαν Χρυσαυγίτες ο «πληθωρικός» υπουργός ξύπνησε από τον λήθαργο του και αποφάσισε να παράγει έργο. Διέταξε λοιπόν την Κρατική Ασφάλεια να ξεκινήσει έρευνα, ενώ άμεσα έγιναν 25 προσαγωγές (ζήλος !!!!!!!!!) υπόπτων, οι οποίοι κατόπιν αφέθηκαν ελεύθεροι. Και ως υπέρτατη εκδήλωση ευαισθητοποίησης ο υπουργός προχώρησε και σε προσωπική δήλωση, επισημαίνοντας ότι οι φασιστικές προκλήσεις δεν θα μείνουν ατιμώρητες. Συμπλήρωσε δε ότι οι  τελευταίοι  από όσους δικαιούνται να ομιλούν, είναι οι μέχρι χθες συνομιλητές των φασιστών και οι εφευρέτες του όρου «σοβαρή Χρυσή Αυγή», εννοώντας πιθανά την Νέα Δημοκρατία.

Όμως αυτός ο κύριος ο παντελώς αποτυχημένος και χρεωκοπημένος ως υπουργός, αγνοεί το γεγονός του ότι, ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει για τάξη και νομιμοφροσύνη είναι αυτός, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία, οι περιουσίες των πολιτών και η καθημερινότητά τους βρίσκονται στο έλεος των συμμοριών των Εξαρχείων. Τη στιγμή που όλοι οι πολίτες είναι εν δυνάμει στόχοι αυτών των τραμπούκων και δολοφόνων με κριτήριο το επάγγελμα που εξασκούν , το μήκος της κώμης τους, τις ενδυματολογικές τους επιλογές και προπαντός την ιδεολογική τους ταυτότητα.

Και ας μας εξηγήσει επιτέλους ο κύριος Τόσκας, σύμφωνα με την λογική και την νοημοσύνη του, καθώς και όλοι οι «δημοκράτες», οι «φίλοι της ελευθερίας» και της «εννόμου τάξης», με ποια κριτήρια χαρακτηρίζουν μια προκλητική ενέργεια ως φασιστική;;;  Φασιστική είναι όταν διαπράττεται μόνο από πρόσωπο που ανήκει στον Εθνικιστικό χώρο, ενώ η ίδια ακριβώς όταν διαπράττεται από πρόσωπο που ανήκει στον ακροαριστερό χώρο, αποτελεί έμπρακτη κριτική ή βήμα προς την κοινωνική εξέλιξη;;; Έτσι για να μπορέσουμε να καταλάβουμε.

Τέλος όσον αφορά τις συμμορίες των ακροαριστερών θρασύδειλων και φονιάδων τους επισημαίνουμε ότι ακόμη υπάρχουν, κινούνται και εγκληματούν, όχι χάριν στον φόβο ή τον δισταγμό μας, αλλά χάριν στην νομιμοφροσύνη μας ως κοινοβουλευτικό κόμμα, στην πίστη μας στην κοινωνική τάξη και στην απέχθεια μας για την βία.  Σε διαφορετική περίπτωση, αν επιθυμούσαμε να αντιπαρατεθούμε μαζί τους,  κάτι που δεν πρόκειται να γίνει γιατί η διαλεκτική και οι πρακτικές μας ταυτίζονται με την δημοκρατία και την μη βία, θα βρίσκονταν εδώ και πολύ καιρό κρυμμένοι στους υπόνομους, μαζί με τους υπόλοιπους αρουραίους.