ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΚΑΠΟΙΟΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ» ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όσο πιο… κομψά μπορούσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς, είπε ότι τα περισσότερα λεφτά που έχουν δοθεί στην Ελλάδα για το «προσφυγικό» καταλήγουν στις τσέπες διαφόρων «αλληλέγγυων» επιτηδείων.

Μιλώντας, λοιπόν, στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε τα εξής: «κάποιες φορές αναρωτιέμαι, γιατί παίρνει τόσο καιρό να αξιοποιηθεί η μεγάλη χρηματοδότηση που έχουμε θέσει στη διάθεση της Ελλάδας, για να εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα στα νησιά. Θα ήθελα να μάθω γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνει αυτό. Θα επιμείνουμε με τις ελληνικές αρχές να κάνουν αυτό πρέπει να γίνει. Μερικές φορές συμπάσχω με τους δημάρχους αυτών των νησιών, νιώθουν εγκαταλελειμμένοι, επειδή δεν έχουν την υποστήριξη που δικαιούνται. Εμείς έχουμε χρηματοδοτήσει ΜΚΟ, Διεθνείς Οργανισμούς αλλά και τις ελληνικές αρχές. Αυτή λοιπόν είναι μια απογοήτευση που προσωπικά αισθάνομαι και καταλαβαίνω ότι προκαλεί αντίστοιχη απογοήτευση σε επίπεδο τοπικών αρχών στα νησιά. Δεν θέλω να παραπέμψω στο Game of Thrones, αλλά όντως «έρχεται ο χειμώνας» και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα στα νησιά να παρέχουν ασφαλή καταφύγια στους ανθρώπους, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης».

Και βέβαια, οι της Κομισιόν γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχει στηθεί τρελό γλέντι με τα λεφτά που στέλνουν για τα «προσφυγάκια», αλλά παριστάνουν δημοσίως πως… αναρωτιούνται τι γίνονται τα κονδύλια. Σκοπίμως αφήνουν την συριζοψεκασμένη κλεφτουριά να κάνει… πάρτι για να την έχουν στο χέρι και να την εκβιάζουν για άλλου είδους ζητήματα!