ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙ «ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» – ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΠΝΙΞΑΝ 60ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΗ

Ένας 60χρονος επιχειρηματίας και πατέρας δύο παιδιών από τη Σύμη προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των απελπισμένων Ελλήνων που επέλεξαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους μη μπορώντας να ανταποκριθούν στα χρέη που τους φόρτωσαν τα Μνημόνια.

Ο 60χρονος επιχειρηματίας κρεμάστηκε πάνω στη μπάρα της καφετέριας που διατηρούσε στην Σύμη, εξαιτίας των δυσβάστακτων χρεών, στα οποία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί.

Τον  αυτόχειρα βρήκαν κρεμασμένο σήμερα το πρωί φίλοι του, οδηγοί ταξί που κάθε πρωί τα τελευταία χρόνια  έπιναν τον καφέ τους μαζί του πριν ξεκινήσουν τη βάρδια τους.

«Γνωρίζαμε ότι είχε χρέη με το μαγαζί και πως προσπαθούσε να τα ρυθμίσει αλλά δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. Κοιμόταν μέσα στην καφετέρια κάποιες φορές και μας άφηνε την πόρτα ανοιχτή για να πηγαίνουμε να τον ξυπνάμε το πρωί και να μας φτιάχνει καφέ. Σήμερα το πρωί είδα ότι δεν ήταν ανοιχτή η καφετέρια όπως άλλες φορές, πήγα άνοιξα την πόρτα και τον είδα κρεμασμένο πάνω από το μπαρ του καταστήματος. Φαινόταν ότι ο Δημήτρης ότι δεν ήταν καλά το τελευταίο καιρό, τον έπνιγαν  τα χρέη. Δυστυχώς αφήνει πίσω του δύο νέα παιδιά, τα οποία τα μεγάλωσε μόνος του καθώς είχε μείνει χήρος σε νεαρή ηλικία. Δυστυχώς τον χτύπησε πολύ άσχημα η μοίρα». Αυτά δήλωσε πολύ καλός φίλος του αυτόχειρα επιχειρηματία.

Ο δε δήμαρχος του νησιού, εξέφρασε τους φόβους του και για άλλες αυτοχειρίες: «Δυστυχώς θα ακολουθήσουν κι άλλοι το δρόμο της αυτοκτονίας γιατί  είναι δυσβάσταχτα τα χρέη των ανθρώπων σήμερα. Ο άνθρωπος αυτός είχε έρθει την προηγούμενη εβδομάδα για να κάνει ρύθμιση χρεών στο Δήμο. Μόλις τον είδα , τρόμαξα να τον γνωρίσω  γιατί όλοι είχαμε περάσει από την καφετέρια που διατηρούσε. Είχε αδυνατίσει πάρα πολύ, ήταν προβληματισμένος  και πολύ αγχωμένος. Του είπα να μην στενοχωριέται γιατί  όλος ο κόσμος χρωστάει αυτή τη στιγμή, ότι δεν είναι ο μοναδικός. Δυστυχώς όμως βρήκε διέξοδο στην αυτοκτονία. Τον βρήκαν κρεμασμένο φίλοι του ταξιτζήδες πάνω από τη μπάρα του καταστήματος που διατηρούσε. Δυστυχώς οι επιχειρηματίες, εδώ, σε αυτά τα μικρά νησιά δεν μπορούν να καλύψουν τα χρέη τους μόνο με τέσσερις μήνες δουλειάς το καλοκαίρι. ΦΠΑ που έχει φτάσει στο 24% αλλά και οι αυστηροί έλεγχοι από την εφορία έχουν γονατίσει τους επιχειρηματίες του νησιού και οι άνθρωποι βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο. Λυπάμαι που το λέω αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα ακολουθήσουν κι άλλοι».

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των Μνημονίων! Πότε επιτέλους θα δώσουν λόγο οι πρωταίτιοι, Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας, Καμμένος που τα φόρτωσαν στον ελληνικό λαό, καθώς και οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» που τα ψήφισαν;

(ΥΓ): Έλληνες, μην αυτοκτονείτε! «Αυτοκτονήστε» πολιτικά τους υπευθύνους της δυστυχίας μας!