Η ΔΗΘΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ… ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΟΥ

Με την Χρυσή Αυγή αυστηρά φιμωμένη απ’ όλα τα ΜΜΕ, με την νουδούλα φοβική και υποταγμένη στην διαστρέβλωση της Ιστορίας και με τους ξεπεσμένους Καμμένους να υμνούν ανοιχτά τον Βελουχιώτη, οι μαρξιστές «παίζουν μπάλα» μόνοι τους, ανακαλύπτοντας νέα φανταστικά… κατορθώματα του εσμού των κατσαπλιάδων κομμουνιστοσυμμοριτών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, για να ενισχύσουν τον μύθο της δήθεν «εθνικής αντίστασης»!

Ένα απ’ αυτά, είναι και η δήθεν απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον… ΕΛΑΣ, στις 30 Οκτωβρίου 1944. 

Έτσι, για μια ακόμα χρονιά έγιναν υποκριτικές εκδηλώσεις για την δήθεν απελευθέρωση, ενώ στην πραγματικότητα οι εαμοβούλγαροι κομιτατζήδες εισήλθαν στην πόλη ανενόχλητοι, όταν είχε αποχωρήσει απ’ αυτήν και ο τελευταίος Γερμανός στρατιώτης!

Διόλου τυχαία, διότι οι συμμορίτες είχαν φροντίσει εκ των προτέρων να το εξασφαλίσουν αυτό υπογράφοντας σχετική συμφωνία με τους Γερμανούς – οι οποίοι βεβαίως είχαν κάθε λόγο να εξασφαλίσουν την αναίμακτη αποχώρησή τους! Πρόκειται για το Σύμφωνο του Λειβαδίου, για το οποίο κάνει πως δεν ξέρει τίποτα το συντροφάτο.

Ιδού το ντοκουμέντο μιας ακόμα κομμουνιστικής προδοσίας:

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ

Ε.Λ.Α.Σ. (Ο.Μ.Μ.) και Γερμανικής Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Μακεδονίας-Αιγαίου.

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι 1) Καπετάν Κίτσος, Διοικητής 2ου Τάγματος 31ου Συντάγματος Ε.Λ.Α.Σ. ενεργώντας ως αντιπρόσωπος της Ο.Μ.Μ. με εξουσιοδότηση του Μεράρχου XI Μεραρχίας Λασάνη και 2) Ταγματάρχης Έρριχ Φένσκε Διοικητής της μονάδος 31756 Βασιλικών, ως εκπρόσωπος των ενόπλων γερμανικών δυνάμεων της στρατιάς του Αιγαίου, συνελθόντες σήμερα την 1η Σεπτεμβρίου 1944 στο χωριό Λειβάδι περιφερείας Θεσσαλονίκης, συμφωνήσαμε τα εξής.

1- Ό Ε.ΛΑ.Σ. αναλαμβάνει την υποχρέωση να μη εμπόδιση την υποχώρηση του γερμανικού στρατού στην περιοχή της Ο.Μ.Μ., εισερχόμενος σε κάθε εκκενούμενο τμήμα μετά την αναχώρηση και του τελευταίου Γερμανού στρατιώτου.

2- Παράλληλα ή Γερμανική Α.Σ.Δ.Μ.Α. υποχρεούται να διάταξη την αποχώρηση των Ταγμάτων Ασφαλείας από την πόλη της Θεσ/νίκης, την οποία και θα παραδώσει στον Εφεδρικό Ε.ΛΑ.Σ. και στην Πολιτική Οργάνωση του Ε.Α.Μ. σύμφωνα με λεπτομερειακό σχέδιο πού τα δύο συμβαλλόμενα μέρη (Ο.Μ.Μ.-Ε.Α.Μ. και Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α.) θα καθορίσουν.

3- Ό Ε.ΛΑ.Σ. εγγυάται για τη ζωή των Γερμανών στρατιωτών, πού προσχώρησαν ή θα προσχωρήσουν στις τάξεις του, φτάνει να υποσχεθούν πώς θα πολεμήσουν στο πλευρό του ενάντια σε οποιοδήποτε εχθρό του Λαϊκού Στρατού.

4- Ό Ε.ΛΑ.Σ. δεν φέρει καμιά ευθύνη αν αντιλαϊκές προδοτικές ομάδες επιτεθούν κατά γερμανικών δυνάμεων.

5- Ή Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α. θα παραχώρηση στον Ε.ΛΑ.Σ. βαρύ οπλισμό και ανάλογο πολεμικό υλικό για την εξουδετέρωση των ως άνω ομάδων.

6- Ό Ε.ΛΑ.Σ. με όρους αυτούς και με συνεργασία των βουλγαρικών και αλβανικών παρτιζάνικων τμημάτων αναλαμβάνει την καταπολέμηση των αντιλαϊκών ανταρτικών ομάδων.

Το σύμφωνο αυτό γράφτηκε σε δύο, το ένα στην ελληνική γλώσσα και το παρέλαβε ο Ταγ/ρχης Έρριχ Φένσκε και το δεύτερο στη γερμανική και το παρέλαβε ο καπετάν Κίτσος.

Λειβάδι 1-9-1944

Ό αντιπρόσωπος της Ο.Μ.Μ. Για την Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α.