ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΤΟ ΠΡΩΙ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ… ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ: ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥ

«Συμφωνώ ότι δεν αφήνουν την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της, να το λέμε ξεκάθαρα, δεν θέλει η κυβέρνηση να τραβήξει ο αστυνομικός πιστόλι, δεν θέλει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το μέτρο του σπρέι πιπεριού, δεν θέλει η κυβέρνηση τις πλαστικές σφαίρες, δεν ξέρω να απαντήσω γιατί. Πιστεύω ότι η βία αντιμετωπίζεται με βία. Όμως το 2008 κατέκριναν όσους αστυνομικούς πυροβολούσαν στον αέρα και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, το θέμα της ανομίας θα συνεχιστεί, μια συνέχεια από το παρελθόν που μας ακολουθεί. Αυτοδικία χαρακτηρίζω τη στάση του Ρουβίκωνα. Κακά τα ψέματα, υπάρχουν κενά στην πολιτεία, και με την ανομία κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να τα καλύψουν, αυτά τα μηνύματα πρέπει να τα λαμβάνει η πολιτεία και να κάνει τις προσαρμοστικές της κινήσεις για να έχουμε καλύτερη καθημερινότητα».

Αυτά τα πολύ ξεκάθαρα δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής των ψεκασμένων Κατσίκης. Ωστόσο, λίγο αργότερα έκανε μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα και τα… γύρισε, υποστηρίζοντας πως… παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του. Καμαρώστε το «τέρας» της… πολιτικής συνέπειας:

«Κατά τη σημερινή συνέντευξη που παραχώρησα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, φιλοξενούμενος στην πρωινή εκπομπή «Σήμερα», η ερμηνεία που δόθηκε στην τοποθέτησή μου σχετικά με την αντιμετώπιση φαινομένων ανομίας και εκδηλώσεων βίας ήταν αποσπασματική και απέχει από την ουσία των δηλώσεών μου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων, πολλώ δε μάλλον, τη στιγμή που σε καμία των περιπτώσεων δεν εξαπέλυσα προσωπικές βολές κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, όπως παρέφρασαν τις δηλώσεις μου».

Βέβαια, η… κωλοτούμπα του Κατσίκη δεν είναι τίποτα μπροστά στις… κωλοτούμπες του αρχηγού του, που έλεγε κάποτε πως «αν έρθει νέο μνημόνιο θα παραιτηθώ από την κυβέρνηση, τους ΑΝΕΛ και την πολιτική» και άλλα πολλά!