«ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΕΒΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ

Δύο «κατατρεγμένοι οικονομικοί μετανάστες» από την Αλβανία, ηλικίας 26 και 28 ετών, μαζί με άγνωστους συνεργούς, είχαν συστήσει εγκληματική συμμορία ληστεύοντας ηλικιωμένους, ενώ έκλεβαν σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και της περιφέρειας, ενώ αυτοί έκλεψαν και το αυτοκίνητο του πρεσβευτή του Μαρόκου.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, οι δράστες εντόπιζαν οικίες και αργά το βράδυ ή τις πρώτες πρωινές ώρες παραβίαζαν τα παράθυρα ή τις πόρτες και έμπαιναν σε αυτές, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή, ενώ κατά τη διαφυγή τους αφαιρούσαν, με τα κλειδιά που έβρισκαν, τα αυτοκίνητα των παθόντων.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της δράσης των μελών της σπείρας ήταν η βία που ασκούσαν στα θύματά τους σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί.

Την ίδια τακτική ακολουθούσαν και στις περιπτώσεις όπου τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, με σκοπό να τους εξαναγκάσουν να αποκαλύψουν τα σημεία που έκρυβαν τα χρήματά τους.

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τρείς ληστείες, εκ των οποίων οι δύο εις βάρος ηλικιωμένων και μία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Χαλκιδική, καθώς και δεκατρείς περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην Αττική και την Καλαμάτα.

Κι όπως συμβαίνει πάντα, ο ένας από τους δύο είναι… παλιός γνώριμος των αρχών, καθότι είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και αλλοδαπών, αλλά δεν απελάθηκε στη χώρα του από το «αντιρατσιστικό» ψευδοκράτος μας!