«ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΒΟΘΡΟΣ» ΤΟ HOTSPOT ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ… ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ… ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ» ΤΩΝ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ»!

Δε φτάνει που μέσα στο hotspot της Μόριας Λέσβου, αλλά και σε κτήματα γύρω από αυτόν, διαμένουν 5.500 άνθρωποι -πολλοί από τους οποίους είναι οικογένειες με πολλά παιδιά!-αντί για 2.000, με αποτέλεσμα κάποιοι να κοιμούνται στην ύπαιθρο!

Σύμφωνα με έναν εκ των υπευθύνων για την λειτουργία του hotspot (άρα, όχι «φασίστα», «ρατσιστή» και τα τοιαύτα…): «Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι σε υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης 800 ατόμων, μια και για τόσα άτομα σχεδιάστηκε η δομή, ζουν τόσες χιλιάδες άνθρωποι. Οι τουαλέτες πλέον έχουν ακυρωθεί, το νερό δε φτάνει για να πλυθούν τόσοι άνθρωποι, χώροι για να πλυθούν οι άνθρωποι δεν υπάρχουν πια. Πραγματικά η κατάσταση είναι τραγική. Στο ρέμα στο πλάι του καταυλισμού παροχετεύονται λύματα δημιουργώντας συνθήκες ανοιχτού βόθρου. Πολύ κακές είναι οι συνθήκες υγιεινής. Ενώ ακόμα και οι συγκρούσεις ανάμεσα στις εθνικές ομάδες του καταυλισμού, δεν επιτρέπουν τόσο σε εργαζομένους να καθαρίσουν τη δομή, όσο και στα απορριμματοφόρα να προβούν σε αποκομιδή των σκουπιδιών. Και τα σκουπίδια σε έναν «οικισμό» 5.500 ανθρώπων είναι πολλά…».

Αυτός είναι ο «ανθρωπισμός» των «αλληλέγγυων», που παρέσυραν όλους αυτούς τους δυστυχείς να έρθουν στον «παράδεισο» της χώρας των «ανοιχτών συνόρων», για να βιώνουν τέτοιες καταστάσεις!