Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ! ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!

Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα των Μνημονίων, σύμφωνα με στοιχεία για το 2016, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Στην Ελλάδα το 2016, λοιπόν, βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,6% του πληθυσμού, ήτοι 3,8 εκατ. άνθρωποι. Επιπλέον, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. με αύξηση των ποσοστών φτώχειας, ενώ στις υπόλοιπες χώρες τα αντίστοιχα ποσοστά μειώνονται.

Με τα κριτήρια της Eurostat, ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού όταν αντιμετωπίζει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω καταστάσεις:

Είναι φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος). Ή ζει σε κατάσταση ένδειας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις). Ή ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που κανένα μέλος της δεν έχει «κανονική δουλειά»).

Εις ότι αφορά την Ελλάδα των Μνημονίων, σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 21,2% του ελληνικού πληθυσμού, σε συνθήκες ένδειας το 22,4%, ενώ το 17,2% ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας.

Σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, είναι μόνο η Βουλγαρία (40,4%) και η Ρουμανία (38,8%). Οπότε, λίγο ακόμα θέλουν οι Τσιπροκαμμένοι για να δικαιώσουν τους αγώνες των κομμουνιστοσυμμοριτών πολιτικών προγόνων τους, το 1946-1949, να κάνουν την Ελλάδα μας Βουλγαρία!