ΕΚΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ – ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΑ Ο MISTER TSIPRAS!

Μπορεί στο εσωτερικό της χώρας ο mister Tsipras να εμφανίζεται ως σκληρός μαρξιστής, εχθρός των λεγόμενων «επενδύσεων» και τα συναφή, που με πολύ… πόνο και… δάκρυ εφαρμόζει τις λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις», αλλά μόλις περνάει τα σύνορα της χώρας αίφνης μεταμορφώνεται σε… νεοφιλελεύθερο.

Ιδού πως περιγράφει τον Τσίπρα… εξωτερικού ο Αθανάσιος Έλλις στην «Καθημερινή»: «Υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών στο Σικάγο που εξετάζουν το ενδεχόμενο επενδύσεων στην Ελλάδα, έχουν εκπλαγεί από τη διαφορετική εικόνα που προβάλλει και τη ρητορική που χρησιμοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Η πολιτική ενηλικίωση και η μεταστροφή προς τον ρεαλισμό παίρνει πλέον στέρεα μορφή στη Μέκκα του καπιταλισμού, την Αμερική.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ένας φιλικός προς τις ιδιωτικές επενδύσεις κεντροαριστερός πολιτικός και προβάλλει το αφήγημα της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση μέσα από μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στο να δημιουργήσουν ένα πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλον το οποίο δεν θα παρουσιάζει τις διαστρεβλώσεις του παρελθόντος.

Διαβεβαίωσε ομογενείς και Αμερικανούς επιχειρηματίες ότι υπάρχει πλέον στη χώρα ξεκάθαρη βούληση αλλά και πολιτική σταθερότητα, στοιχεία που παρέχουν ασφάλεια στους επενδυτές».

Και βέβαια, δεν υπάρχει καμμιά «πολιτική ενηλικίωση» και «μεταστροφή προς τον ρεαλισμό»! Απλώς, έτσι είναι οι κομμουνιστές: «σκληροί» και «άκαμπτοι» στο εσωτερικό και έτοιμοι να τα ξεπουλήσουν όλα στο εξωτερικό!